Jump to content

Izračun duga


Optimisticna99

Preporučene objave

Poštovani, želim izračunati koliko je točno otac dužan za godine neplaćanja alimentacije, našla sam kalkulator na ovoj stranici, ali imam par nedoumica. Naime, po presudi je duzan placati alimentaciju zadnjih 6 i pol godina, sto nije samovoljno cinio, osim jednom. Ukupno 3 puta mu je ovršena placa otkad sam prije 3 godine podnijela zahtjev za ovrsnu naplatu. Radi se sveukupno o iznosu oko 2000 kn. Nije mi jasno za koje mjesece cu upisati u kalkulator te uplate, npr ako mu je s place ovrseno 500 kn u lipnju 2019. Je li to u kalkulatoru prikazuje da je on tog lipnja uplatio 500 kn, ili je to samo naplata kamata za neplaćanje zaostatke iz 2013? 

Ono sto me najvise zanima je vezano za privremeno uzdržavanje. Naime primala sam 3 godine privremeno uzdržavanje oko 450 kn mjesečno, i vise nikad nemam pravo na to. E sad, sto se te 3 godine tice, jeli onda otac nema vise duga prema meni djetetu za te 3 godine dok je drzava placa la, ili je on i dalje duzan polovicu alimentacije za to razdoblje (jer je drzava placala 450,a alimentacija je 900)? Taj mi dio nije jasan, treba li on platiti meni po 450 kn duga za svaki mjesec te 3 godine s kamatama jer sam od drzave dobivala samo pola. Znam da bi ga czss trebao teretiti za dugovanje njima, ali ne znam sto je s dugovanjem meni tj djetetu. Nadam se da ce mi netko moci pomoci savjetima da si to izracunam. Otac je navodno poceo raditi, pa me zanima koliko cemo dobivati i koliko dugo. 

Zadnje pitanje:recimo da ce doticnog poslodavac prijaviti na minimalca 3000 kn, koliko ce sjedati meni na racun? Prva sam na redu za ovrsavanje place, tj pretpostavljam da ce sve sto se ovrsi s place ici za dijete 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od oca možete potraživati samo 450,00 kn za mjesece kad ste imali privremeno uzdržavanje. Međutim, ako mu stojite u redoslijedu na FINI, ne morate se zamarati obračunom, svu kamatu i glavnicu obračunava FINA i ona zaustavlja naplatu kad se u cijelosti sve naplatilo. Trebali biste dobivati tri četvrtine njegove neto plaće mjesečno, ako ja dobro čitam zakon, a najmanje pola njegove neto plaće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija