Jump to content

Rad dvokratno


lorna45

Preporučene objave

Radim u državnoj zdravstvenoj ustanovi niz godina, ugovor na neodređeno.. Predloženo mi je dvokratno radno vrijeme na više lokacija. Ne odgovara mi jer imam 2 god dijete koje nije primljeno u jaslice i radom u suprotnim smjenama suprug i ja "pokrivamo" čuvanje djeteta. Znam da u kolektivnom ugovoru piše da u zdravstvu nema rada dvokratno, nemam trenutno svoj ugovor na uvid. Da li me poslodavac može natjerati na neki način da radim na taj način?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako, prema Kolektivnom ugovoru u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja nema dvokratnog radnog vremena. Međutim, Kolektivni ugovor predviđa da se za poslove koji se obavljaju u smjenskom radu ili za poslove koji zahtijevaju drugačiji raspored radnog vremena može raditi iznimka, a koja mora biti kao takva regulirana pravilnikom o radnom vremenu u zdravstvenim ustanovama kojega donosi ministar. Tako da uvidom u ovaj pravilnik možete vidjeti, da li se to odnosi na Vašu vrstu posla, ukoliko je, tada ste dužni postupati po nalogu poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na pojašnjenju. Pogledala sam navedeni pravilnik i tamo se ne spominju ljekarničke ustanove. Uvijek se mogu obratiti komori i odvjetniku za slučaj da se bude opet poteglo to pitanje. Iskreno nisam čula da netko radi dvokratno kao zdravstveni djelatnik visoke stručne spreme, a niti srednje stručne spreme, u ljekarničkoj ustanovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija