Jump to content

Iznajmljivanje mobilne kućice na paušalno iznajmljenoj parceli u kampu


matijakasner

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Naime, paušalno bi iznajmio parcelu u registriranom kampu za smještaj mobilne kućice koju bi dalje iznajmljivao na tržištu. Kamp na takav dogovor pristaje i uredno mi izdaje račun za paušalni najam.

Obrtnik sam, mobilnu kućicu bi uveo u obrt kao imovinu; na što moram paziti kod pružanja usluge iznamljivanja mobilne kućice, koju djelatnost doregistrirati u tom slučaju? MOgu li ja dalje iznajmljivati tu mobilnu ejedinicu ili moram biti registriran kao agencija?

Već imam registriranu djelatnost po NKDu  68.20 iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup.  Je li to dovoljno? Mobilna kućica se ne tretira kao nekretnina, već kao pokretnina, ako se ne varam.

Sjedište obrta je različito od mjesta kampa - da li u to okolnost na koju moram paziti prilikom izdavanja računa, nešto kao "izdvojeni pogon" ?

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da trebate registirati i zakup pokretnina, to nije agencijska usluga i to ne morate registrirati. Možete uvesti mobilnu kućicu u dugotrajnu imovinu, ako želite koristiti izdatke za amortizaciju, inače ne morate. Kako je riječ o zakupu, moje je mišljenje da nema potrebe za registraciju izdvojenog pogona. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija