ad1989 objavljeno: 18. rujan 2019. Dijeli objavljeno: 18. rujan 2019. (uređeno) Poštovani, zanima me bivši poslodavac me tereti za otuđivanje novaca i falsificiranje nekakvih potpisa a ja sam samo sebe potpisivao nikog drugog i sada mi se vodi postupak za 13000 kn te me zanima kako bih mogao proći s obzirom da svoju obranu temeljim na iskazu krivih isplata jer sam radio u kladionici i poslodavac me natjerao da potpišem izjavu da sam otuđio novac a imam i problem jer sam već osuđivan za kazneno djelo prevare te sam dobio uvjetnu osudu. Naravno da im taj novac mislim vratiti. uređeno: 18. rujan 2019. od ad1989 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 20. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2019. Jeste li otuđili tih 13.000,00 kn od poslodavca ili niste? Smatrate da ste krivi za pronevjeru, no ne i za drugo djelo, krivotvorenje isprave? Onda ćete se očitovati djelomično krivim, za jedno djelo da, a za drugo ne. Imate li branitelja? U kojoj je fazi postupak, je li već podignuta i potvrđena optužnica? Jeste li već iznijeli obranu kod državnog odvjetnika, gdje ste audio-video snimljeni? Što ste tamo rekli? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad1989 odgovoreno: 20. rujan 2019. Autor Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2019. U neku ruku jesam...smatram da sam kriv za pronevjeru no ne i za drugo djelo, imam branitelja postupak je u tijeku da sam dobio optužnicu u kojoj mi traže 10 mjeseci zatvora bezuvjetnog obranu sam iznosio samo u policiji pred kamerama i tamo sam rekao da sam u velikim isplatama napravio minus u blagajni i da sam poslodavca pogreškom svojom doveo u minus Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 20. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2019. Držite se toga onda, jer se ovo djelo može počiniti samo iz namjere, ne iz nehaja, što znači da ste Vi trebali namjerno zadržati novac za sebe, a ne kroz slučajne greške u korist trećih osoba. Vi, dakle, niste za sebe zadržali 13.000,00 kn, nego ste krivo isplaćivali trećima? Jeste li namjerno krivo isplaćivali trećima, tako da bi oni Vama pogodovali u tom smislu, isplatili dio nagrade Vama i slično? drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad1989 odgovoreno: 20. rujan 2019. Autor Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2019. Ne nisam namjerno isplaćivao ali kad je došao voditelj u kontrolu toliko je falilo u blagajni i dao je iskaz da sam ja novac uzeo za sebe Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 23. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 23. rujan 2019. Onda to nije pronevjera jer Vi niste novac koji Vam je povjeren na radu zadržavali za sebe. To što ste potpisali takvu izjavu u kaznenom postupku trebate opovrgnuti i reći da ste navedeno potpisali pod prisilom, odnosno pritiskom zbog straha od kaznenog progona i zbog straha od gubitka posla, nadajući se da će poslodavac Vas ostaviti na radnom mjestu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.