Jump to content

Pronevjera


ad1989

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me bivši poslodavac me tereti za otuđivanje novaca i falsificiranje nekakvih potpisa a ja sam samo sebe potpisivao nikog drugog i sada mi se vodi postupak za 13000 kn te me zanima kako bih mogao proći s obzirom da svoju obranu temeljim na iskazu krivih isplata jer sam radio u kladionici i poslodavac me natjerao da potpišem izjavu da sam otuđio novac a imam i problem jer sam već osuđivan za kazneno djelo prevare te sam dobio uvjetnu osudu. Naravno da im taj novac mislim vratiti.

uređeno: od ad1989
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li otuđili tih 13.000,00 kn od poslodavca ili niste? Smatrate da ste krivi za pronevjeru, no ne i za drugo djelo, krivotvorenje isprave? Onda ćete se očitovati djelomično krivim, za jedno djelo da, a za drugo ne. Imate li branitelja? U kojoj je fazi postupak, je li već podignuta i potvrđena optužnica? Jeste li već iznijeli obranu kod državnog odvjetnika, gdje ste audio-video snimljeni? Što ste tamo rekli?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U neku ruku jesam...smatram da sam kriv za pronevjeru no ne i za drugo djelo, imam branitelja postupak je u tijeku da sam dobio optužnicu u kojoj mi traže 10 mjeseci zatvora bezuvjetnog obranu sam iznosio samo u policiji pred kamerama i tamo sam rekao da sam u velikim isplatama napravio minus u blagajni i da sam poslodavca pogreškom svojom doveo u minus

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Držite se toga onda, jer se ovo djelo može počiniti samo iz namjere, ne iz nehaja, što znači da ste Vi trebali namjerno zadržati novac za sebe, a ne kroz slučajne greške u korist trećih osoba. Vi, dakle, niste za sebe zadržali 13.000,00 kn, nego ste krivo isplaćivali trećima? Jeste li namjerno krivo isplaćivali trećima, tako da bi oni Vama pogodovali u tom smislu, isplatili dio nagrade Vama i slično?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda to nije pronevjera jer Vi niste novac koji Vam je povjeren na radu zadržavali za sebe. To što ste potpisali takvu izjavu u kaznenom postupku trebate opovrgnuti i reći da ste navedeno potpisali pod prisilom, odnosno pritiskom zbog straha od kaznenog progona i zbog straha od gubitka posla, nadajući se da će poslodavac Vas ostaviti na radnom mjestu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija