Cune objavljeno: 19. rujan 2019. Dijeli objavljeno: 19. rujan 2019. Zivim trenutno u Njemackoj gdje mi je oduzeta vozacka na godinu dana!Godina dana je istekla ali vozacku nisam dobio jer nemogu proci neki njihov psiho test!!Vracam se u Hr pa me zanima dali mogu dobiti u Hr svoju vozacku nazad!Hvala na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 20. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2019. Doneseš njemačku pa ti je zamjene. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Cune odgovoreno: 20. rujan 2019. Autor Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2019. prije 6 sati , sivko je napisao: Doneseš njemačku pa ti je zamjene. Kako da je donesem kad mi je oduzeta?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2019. Kod nas ne oduzimaju fizički.Bez nje ti legalno ne mogu mogu izdat RH vozačku jer znaju da je već izvršena zamjena. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Cune odgovoreno: 21. rujan 2019. Autor Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2019. prije 1 sat , sivko je napisao: Kod nas ne oduzimaju fizički.Bez nje ti legalno ne mogu mogu izdat RH vozačku jer znaju da je već izvršena zamjena. Meni je oduzeta Hr vozacka dozvola,nemam Njemacku vozacku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2019. Trebalo je odmah tako napisat. Pošto je situacija malo komplicirana morat ćeš pitat MUP mogu li je oni tražit nazad ili ti ćeš pitat u Njemačkoj hoće li ti je poslat u mjesto prebivališta pošto odlaziš od njih.To je legalno. Drugo je da prijaviš gubitak pa ovdje napraviš novu a ako je švabe pošalju našima riskiraš kaznenu prijavu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Vozac 53 odgovoreno: 23. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 23. srpanj 2020. Pozdrav zanima me jel gosp Cune uspjeo sta rjesiti posto imam isti slucaj .Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marquis odgovoreno: 6. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2021. Imam prijavu boravka u njemackoj i tu sam dobio zabranu voznje na 1.mjesec...Imam hrvatsku vozacku sa EU oznakom..Dal mogu vozit u hrvatskoj i ostalim zemljama EU.Ili ako vrijedi kazna za njemacku dal vrijedi i za ostale zemlje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 7. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 7. svibanj 2021. Samo za Njemačku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Vozac234 odgovoreno: 4. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 4. lipanj 2021. Dobar dan..imam pitanje..oduzeta mi je vozacka u njemackoj..prosle godine u 10 mjesecu zbog alkohola..imam eu vozacku u prvom mjesecu sam dobio zabranu i moja vozacka je poslana za HR..dali je mogu podic u HR onda ili kako ide i ako da dali je moze netko drugi podic za mene uz punomoc? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ja 1234 odgovoreno: 30. srpanj 2021. Dijeli odgovoreno: 30. srpanj 2021. Poštovanje: U Njemačkoj ( gdje sam prijavljen) oduzeta mi je stara hrvatska vozačka dozvola koja je istekla (vožnja u alkoholiziranom stanju). U rješenju koje sam dobio piše da je vračena u službu izdavanja PP Orahovica. Kontaktirao sam PP Orahovica gdje mi je rečeno da ne mogu dobiti staru vozačku jer je istekla a ne mogu ni zamjenit jer sam odjavljen iz Republike Hrvatske, nego ču dobiti potvrdu. Zanima me vrijedi li zabrana upravljanja iz Njemačke na teritoriju RH i smijem li s tom potvrdom vozit na teritoriju RH ako ne kolika je kazna. Hval na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 30. srpanj 2021. Dijeli odgovoreno: 30. srpanj 2021. ne možete voziti s potvrdom jer nemate važeću vozačku. možete se prijaviti u hrvatskoj i dobiti hrvatsku vozačku (ali s njom ne možete voziti u njemačkoj jer ste dulje od 6 mj tamo prijavljeni, u suprotnom je to u njemačkoj kazneno djelo). drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Želja132 odgovoreno: 9. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2021. Živim u Njemačkoj i oduzeta mi je vozačka dozvola prije 2 mjeseca zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.Hrvatsku vozačku sam preveo 2014 godine na Njemačku koju su mi oduzeli prije 2 mjeseca.Ja se odjavljujem iz Njemačke 15.12.2021 i vraćam se za Hrvatsku.Zanima me dali mogu tražiti svoju Hrvatsku vozačku dozvolu da mi je vrate koja je deponirana u Hrvatskoj p.s.prijavljen sam u Hrvatskoj Na odgovoru unaprijed zahvaljujem Želja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 9. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2021. ne može, treba doći prvo do njemačke vozačke i onda ju zamijeniti za našu. Želja132 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Želja132 odgovoreno: 9. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2021. prije 32 minuta, Iustitia_ZD je napisao: ne može, treba doći prvo do njemačke vozačke i onda ju zamijeniti za našu. Ja sam se odjavio iz Njemačke a hrvatsku vozačku koju sam zamijenio 2014 za Njemačku su poslali na moju nadležnu Policijsku Upravu.Ja samprijavljen i živim sada u Hrvatskoj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 10. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2021. (uređeno) Njemačku daš našima koji će je poslat švabama a tebi će naši izdat novu.Ide isti sistem ali u drugom smjeru.Vozačka nije deponirana nego poništena.Imaš čl.28 i 29 https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_01_2_39.html uređeno: 10. prosinac 2021. od sivko Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Želja132 odgovoreno: 10. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2021. Pozdrav,Ja nemogu dati Njemačku jer mi je oduzeta prilikom kontrole i nije više vraćena.A u Hrvatskoj u sistemu mi piše da je moja Hrvatska vozačka zamijenjena 2014 za Njemačku itd…A ako želim polagati ponovo isto mi piše da ja već imam vozačku Nije mi jasno šta da radim..! A u međuvremenu sam se i odjavio iz Njemačke Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 10. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2021. Znamo da je ne možeš dat ali nećeš dobit ni našu dok ne doneseš stranu.Njih ne interesira što si se odjavio. Želja132 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Želja132 odgovoreno: 10. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2021. prije 9 minuta, sivko je napisao: Znamo da je ne možeš dat ali nećeš dobit ni našu dok ne doneseš stranu.Njih ne interesira što si se odjavio. A dali postoji mogućnost da izvadim uvjerenje da sam položio u Hrvatskoj i da na osnovu tog uvjerenja izvadim novu HR vozačku.Jer ja ipak nemam zabranu za hrvatsku a i nije mi ni oduzete od strane Hrvatske policije Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 10. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2021. Znaju naši i da si položio,imao RH vozačku i zamijenio za Njemačku.U svakom slučaju će te pitat za njemačku vozačku jer moraju znat kakve kategorije imaš. Bez da odeš do njih nećeš znat ništa.Možda imaju kakav naputak za osobe koje su se vratile (ali prosto sumnjam). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Želja132 odgovoreno: 10. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2021. U svakom slučaju hvala na informacija i svako dobro Javit ću se šta sam i dali sam uspio šta napraviti Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Nbr7340 odgovoreno: 18. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2021. Na 21. 09. 2019. at 6:59, sivko je napisao: Drugo je da prijaviš gubitak pa ovdje napraviš novu a ako je švabe pošalju našima riskiraš kaznenu prijavu. Gubitak VD ne smije prijaviti jer Njemačka će kad-tad poslati vozačku u RH MUP i onda kada vide da je prijavio da je izgubio VD će dobiti kaznenu prijavu za davanje lažnog iskaza. Molim Vas (sivko) da pazite kakve prijedloge dajete članovima, u suprotnom biste mogli biti suspendirani sukladno pravilniku foruma. Na 21. 09. 2019. at 6:59, sivko je napisao: dalibor_gv i vas 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 19. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2021. Ti si krivo razumio napisano.To uopće nije bio prijedlog nego konstatacija što pokretač teme može napravit i što mu se može dogodit. dalibor_gv i vas 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Joca123 odgovoreno: 12. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2022. U mom slučaju je BIH vozačka zamijenjena za njemacku ali je njemacka oduzeta ...zabrana je prosla ali nisam radio MPU u Njemačkoj jer sam se vratio u BIH U BiH mi traze dokaz da je oduzeta a ja nemam nikakve papire vise o oduzimanju Ne znam sta da radim? Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 12. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2022. Znaš tko ti je oduzeo pa traži kopije od njih. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Semsa Josic odgovoreno: 7. veljača 2022. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2022. (uređeno) Pozdrav svima!Imam jedno pitanje a tiče se vozacke dozvole.Ja sam u Njemackoj 8 godina,a sin mi se pridruzio prije 3 godine,ali bio mi kod mene par mjeseci pa bi opet otisao malo u Hrvatsku,i tako u vise navrata.Uglavnom u tom periodu dok je bio dole u Hrvatskoj polozio je vozacki.E sad ima Problem ovdje jer ga je zaustavila policija i rekli su mu da nesmije voziti ovdje u Njemackoj jer je polagao u Hrvatskoj,a ovdje je bio vec prijavljen.Sta nam je sada ciniti? uređeno: 7. veljača 2022. od Semsa Josic Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 8. veljača 2022. Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2022. Ako je tamo imao reguliran boravak tamo je trebao i polagati,ali to je stvar njemačkih propisa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 8. veljača 2022. Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2022. prije 17 sati , Semsa Josic je napisao: Pozdrav svima!Imam jedno pitanje a tiče se vozacke dozvole.Ja sam u Njemackoj 8 godina,a sin mi se pridruzio prije 3 godine,ali bio mi kod mene par mjeseci pa bi opet otisao malo u Hrvatsku,i tako u vise navrata.Uglavnom u tom periodu dok je bio dole u Hrvatskoj polozio je vozacki.E sad ima Problem ovdje jer ga je zaustavila policija i rekli su mu da nesmije voziti ovdje u Njemackoj jer je polagao u Hrvatskoj,a ovdje je bio vec prijavljen.Sta nam je sada ciniti? Krivo ste razumjeli. Ne može voziti jer nije prepisao vozačku (predao hrvatsku a uzeo njemačku), a ne zato jer je položio u hrvatskoj. Njemačka daje rok od 6 mjeseci za prijepis vozačke, svaka vožnja nakon toga je kod njih kazneno djelo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Želja132 odgovoreno: 8. veljača 2022. Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2022. prije 6 minuta, Iustitia_ZD je napisao: Krivo ste razumjeli. Ne može voziti jer nije prepisao vozačku (predao hrvatsku a uzeo njemačku), a ne zato jer je položio u hrvatskoj. Njemačka daje rok od 6 mjeseci za prijepis vozačke, svaka vožnja nakon toga je kod njih kazneno djelo Pozdrav nije točno da Njemačka daje rok Hrvatima rok od 6 mjeseci jer smo mi EU.A to znači da je automatski priznata u cijeloj EU Znači netreba nikakav prijevod VD Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 9. veljača 2022. Dijeli odgovoreno: 9. veljača 2022. Stoji, ali npr. kod nas ju nakon godine dana (uz druge uvjete, vidi čl. 226. ZSPC-a) moraš zamijeniti za našu, a po ovom, vjerojatno je tako i u Njemačkoj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marinkooo odgovoreno: 20. kolovoz 2022. Dijeli odgovoreno: 20. kolovoz 2022. Poštovanje kolege-kolegice ovako izgubio sam 29.8 vozačku radi tog sto komisija prijavio da sam ga udario na parkingu te pobjegao a parkirno ispred ulaza svog 10metara od njegovog auta, no naravno nisam udario, policija mi dosla nakon4sata, i krbavski me dok se nisam posvadi sa njima te su mi uzimali alkohol i napuho sam 0.56 u Njemačkoj je to 1.12 ... I oduzeli mi vozačku sad je prošlo 1godim i dva mj nisam se pojavio na sudu no oni nisu poslali vozačku u hrv jos neznam di je vozačka napustio sam njemačku prije 6mj. Navodno kad sam zvao da imam sud u 11mj, ali papira i poziva nazalost nemam, kako i kog da zovem da mi barem vrate vozačku i potpisati cu na dozivotnu zabranu njemačkoj da vozim sam da mi dokument vrate ?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Alen8973 odgovoreno: 23. siječnja Dijeli odgovoreno: 23. siječnja Pozdrav imao sam udes u njemackoj sa Crnogorsko Vozackom dali moram da radim i MPU test i da polazem ako zelim da uzmem Njemacku Vozacku zahvali svima na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kadja odgovoreno: 2. veljače Dijeli odgovoreno: 2. veljače Pozdrav, Trebam pomoć, imam trodjelnu HR vozačku dozvolu izdanu 1994. god, vrijedi do 2031. Budući da sam često u Njemačkoj u posjeti kod sinova, interesira me da li ista vrijedi i mogu li me kazniti? Moram li je mijenjati, iako nisam tu prijavljena? Hvala! 5 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 3. veljače Dijeli odgovoreno: 3. veljače Vrijedi. A prijava prebivališta je u? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sduman odgovoreno: 9. svibnja Dijeli odgovoreno: 9. svibnja Pozdrav svima, dobio sam zabranu upravljanja motornim vozilom u hr ali mi nije fizicki oduzeta dozvola, smijem li voziti u njemackoj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 9. svibnja Dijeli odgovoreno: 9. svibnja Smiješ,ne smiješ jedino u RH. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sduman odgovoreno: 10. svibnja Dijeli odgovoreno: 10. svibnja prije 10 sati , sivko je napisao: Smiješ,ne smiješ jedino u RH. Jesi siguran da je tako i nakon ulaska u sengen Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 10. svibnja Dijeli odgovoreno: 10. svibnja Nema schengen ništa s oduzetom vozačkom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dubiozav84 odgovoreno: ponedjeljak u 19:30 Dijeli odgovoreno: ponedjeljak u 19:30 pozdrav..pitanje..prijeti mi oduzimanje(njemacke vozacke) ako ne polozim mpu..prebivaliste mi je u hr,a boraviste u de..tako sam i prijavljen i u mup-u...mene sad zanima dali ja mogu otici u hr i podignuti hr vozcku,ako mogu,sta trebam napravit..znam da nemogu voziti s hr vozackom po de(ako je opet izvadim u hr,hr vozacku)...prije cca. 2g. imao sam staru hr vozacku(rozu) koja mi je bila istekla,pa sam je zamjenio u de za njihovu,a svabe su uzeli tu staru(rozu)..pa sad neznam dal su je oni poslali natrag u hr ili ja moram ici kod njih trazit da mi daju tu staru rozu natrag kao neki dokaz da sam imao vozacku..hvala svima na odg. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dubiozav84 odgovoreno: ponedjeljak u 21:52 Dijeli odgovoreno: ponedjeljak u 21:52 pozdrav..pitanje..prijeti mi oduzimanje(njemačke vozačke) ako ne polozim mpu..prebivalište mi je u hr,a boravište u de..tako sam i prijavljen i u mup-u...mene sad zanima dali ja mogu otići u hr kada mi švabe oduzmu njihovu vozačku(de) i podignuti u hr ponovo vozačku(hr)..ako mogu,šta trebam napravit..znam da nemogu voziti s hr vozačkom po de(ako je opet izvadim u hr,hr vozačku) radi švabaske zabrane,jer je to kod njih kazneni prekršaj...prije cca. 2g. imao sam staru hr vozačku(rozu) koja mi je bila istekla,pa sam je zamjenio u de za njihovu,a švabe su uzeli tu staru(rozu)..pa sad ja neznam dal su je oni poslali natrag u hr ili ja moram ići kod njih trazit da mi daju tu staru rozu natrag kao neki dokaz da sam imao vozačku(radi kategorija) kad dodem u hr za ponovno izdavanje hr vozačke..hvala svima na odg. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: četvrtak u 22:30 Dijeli odgovoreno: četvrtak u 22:30 za zamjenu vozačke iz njemačke u hrvatsku bit će potrebno našem MUP-u priložit važeću njemačku vozačku dozvolu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dubiozav84 odgovoreno: jučer u 00:31 Dijeli odgovoreno: jučer u 00:31 Dana 22. 05. 2023. u 23:52, Dubiozav84 je napisao: hvala na odg..ali ne razumijem kako cu priložit njemačku vozačku(za zamjenu,za hr vozačku)ako mi je švabe oduzmu..jer kada mi švabe oduzmu de(vozačku),ja imam onda zabranu vožnje samo u de..a van njemačke ja nemam zabranu vožnje,što znači da mogu vozit,al nemam vozačku da vozim..pa me zanima kako da izvadim hr vozačku,ako nemam njemačku da priložim..hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: jučer u 04:49 Dijeli odgovoreno: jučer u 04:49 Pa nećeš nikako priložiti DE vozačku pošto je fizički nećeš imati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dubiozav84 odgovoreno: jučer u 17:43 Dijeli odgovoreno: jučer u 17:43 dobro,drugim riječima..nemogu je nikako izvaditi(hr vozačku ponovo)ako nemam kod sebe(de vozačku) ili ima neka caka?..a kakav je procedura kad se zauvijek vratim u hr..tj..odlučim da vise necu živjeti u de..sta onda,kako onda da izvaditi hr vozačku? hvala svima na odg.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: prije 19 sati Dijeli odgovoreno: prije 19 sati Vratio se ti ili nevratio procedura je jednaka.Švabo si je ostavio kopiju tvoje vozačke a staru poslao MUP-u i u njihovom kompjuteru stoji da imaš njemačku vozačku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dubiozav84 odgovoreno: prije 14 sati Dijeli odgovoreno: prije 14 sati znači po svemu tome rečeno..imam tri opcije..položit mpu i vratit vozačku kad je oduzmu ili otići u hr i napravit zamjenu za hr vozčku dok još fizički imam de vozačku kod sebe ili sve to ostavit i vratit se u hr zauvijek.. hvala gosp. Sivko na pomoći... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.