Jump to content

Oduzeta vozačka dozvola u Njemačkoj.

Cune
 Dijeli

Preporučene objave

Trebalo je odmah tako napisat.

Pošto je situacija malo komplicirana morat ćeš pitat MUP mogu li je oni tražit nazad ili ti ćeš pitat u Njemačkoj hoće li ti je poslat u mjesto prebivališta pošto odlaziš od njih.To je legalno.

Drugo je da prijaviš gubitak pa ovdje napraviš novu a ako je švabe pošalju našima riskiraš kaznenu prijavu.

Dijeli na drugim stranicama

• 10 mjeseci kasnije...
  • 9 mjeseci kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
Poštovanje:
U Njemačkoj ( gdje sam prijavljen) oduzeta mi je stara hrvatska vozačka dozvola koja je istekla (vožnja u alkoholiziranom stanju). U rješenju koje sam dobio piše da je vračena u službu izdavanja PP Orahovica. Kontaktirao sam PP Orahovica gdje mi je rečeno da ne mogu dobiti staru vozačku jer je istekla a ne mogu ni zamjenit jer sam odjavljen iz Republike Hrvatske, nego ču dobiti potvrdu. Zanima me vrijedi li zabrana upravljanja iz Njemačke na teritoriju RH i smijem li s tom potvrdom vozit na teritoriju RH ako ne kolika je kazna.
Hval na odgovoru

• 4 mjeseci kasnije...

Živim u Njemačkoj i oduzeta mi je vozačka dozvola prije 2 mjeseca zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.Hrvatsku vozačku sam preveo 2014 godine na Njemačku koju su mi oduzeli prije 2 mjeseca.Ja se odjavljujem iz Njemačke 15.12.2021 i vraćam se za Hrvatsku.Zanima me dali mogu tražiti svoju Hrvatsku vozačku dozvolu da mi je vrate koja je deponirana u Hrvatskoj

p.s.prijavljen sam u Hrvatskoj

Na odgovoru unaprijed zahvaljujem

Želja 

Pozdrav,Ja nemogu dati Njemačku jer mi je oduzeta prilikom kontrole i nije više vraćena.A u Hrvatskoj u sistemu mi piše da je moja Hrvatska vozačka zamijenjena 2014 za Njemačku itd…A ako želim polagati ponovo isto mi piše da ja već imam vozačku 

Nije mi jasno šta da radim..!

A u međuvremenu sam se i odjavio iz Njemačke 

prije 9 minuta, sivko je napisao:

Znamo da je ne možeš dat ali nećeš dobit ni našu dok ne doneseš stranu.Njih ne interesira što si se odjavio.

A dali postoji mogućnost da izvadim uvjerenje da sam položio u Hrvatskoj i da na osnovu tog uvjerenja izvadim novu HR vozačku.Jer ja ipak nemam zabranu za hrvatsku a i nije mi ni oduzete od strane Hrvatske policije

Hvala unaprijed

Na 21. 09. 2019. at 6:59, sivko je napisao:

Drugo je da prijaviš gubitak pa ovdje napraviš novu a ako je švabe pošalju našima riskiraš kaznenu prijavu.

Gubitak VD ne smije prijaviti jer Njemačka će kad-tad poslati vozačku u RH MUP i onda kada vide da je prijavio da je izgubio VD će dobiti kaznenu prijavu za davanje lažnog iskaza. 
Molim Vas (sivko) da pazite kakve prijedloge dajete članovima, u suprotnom biste mogli biti suspendirani sukladno pravilniku foruma. 

Na 21. 09. 2019. at 6:59, sivko je napisao:

• 4 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav svima!Imam jedno pitanje a tiče se vozacke dozvole.Ja sam u Njemackoj 8 godina,a sin mi se pridruzio prije 3 godine,ali bio mi kod mene par mjeseci pa bi opet otisao malo u Hrvatsku,i tako u vise navrata.Uglavnom u tom periodu dok je bio dole u Hrvatskoj polozio je vozacki.E sad ima Problem ovdje jer ga je zaustavila policija i rekli su mu da nesmije voziti ovdje u Njemackoj jer je polagao u Hrvatskoj,a ovdje je bio vec prijavljen.Sta nam je sada ciniti?

uređeno: od Semsa Josic

prije 17 sati , Semsa Josic je napisao:

Pozdrav svima!Imam jedno pitanje a tiče se vozacke dozvole.Ja sam u Njemackoj 8 godina,a sin mi se pridruzio prije 3 godine,ali bio mi kod mene par mjeseci pa bi opet otisao malo u Hrvatsku,i tako u vise navrata.Uglavnom u tom periodu dok je bio dole u Hrvatskoj polozio je vozacki.E sad ima Problem ovdje jer ga je zaustavila policija i rekli su mu da nesmije voziti ovdje u Njemackoj jer je polagao u Hrvatskoj,a ovdje je bio vec prijavljen.Sta nam je sada ciniti?

Krivo ste razumjeli. Ne može voziti jer nije prepisao vozačku (predao hrvatsku a uzeo njemačku), a ne zato jer je položio u hrvatskoj.

Njemačka daje rok od 6 mjeseci za prijepis vozačke, svaka vožnja nakon toga je kod njih kazneno djelo

prije 6 minuta, Iustitia_ZD je napisao:

Krivo ste razumjeli. Ne može voziti jer nije prepisao vozačku (predao hrvatsku a uzeo njemačku), a ne zato jer je položio u hrvatskoj.

Njemačka daje rok od 6 mjeseci za prijepis vozačke, svaka vožnja nakon toga je kod njih kazneno djelo

Pozdrav

nije točno da Njemačka daje rok Hrvatima rok od 6 mjeseci jer smo mi EU.A to znači da je automatski priznata u cijeloj EU

Znači netreba nikakav prijevod VD

Lp

• 6 mjeseci kasnije...

Poštovanje kolege-kolegice ovako izgubio sam 29.8 vozačku radi tog sto komisija prijavio da sam ga udario na parkingu te pobjegao a parkirno ispred ulaza svog 10metara od njegovog auta, no naravno nisam udario, policija mi dosla nakon4sata, i krbavski me dok se nisam posvadi sa njima te su mi uzimali alkohol i napuho  sam 0.56 u Njemačkoj je to 1.12 ...

I oduzeli mi vozačku sad je prošlo 1godim i dva mj nisam se pojavio na sudu no oni nisu poslali vozačku u hrv jos neznam di je vozačka napustio sam njemačku prije 6mj. Navodno kad sam zvao da imam sud u 11mj, ali papira i poziva nazalost nemam, kako i kog da zovem da mi barem vrate vozačku i potpisati cu na dozivotnu zabranu njemačkoj da vozim sam da mi dokument vrate ??

• 5 mjeseci kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav,

Trebam pomoć, imam trodjelnu HR vozačku dozvolu izdanu 1994. god, vrijedi do 2031. Budući da sam često u Njemačkoj u posjeti kod sinova, interesira me da li ista vrijedi i mogu li me kazniti? Moram li je mijenjati, iako nisam tu prijavljena? 

Hvala! 5

• 3 mjeseci kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav..pitanje..prijeti mi oduzimanje(njemacke vozacke) ako ne polozim mpu..prebivaliste mi je u hr,a boraviste u de..tako sam i prijavljen i u mup-u...mene sad zanima dali ja mogu otici u hr i podignuti hr vozcku,ako mogu,sta trebam napravit..znam da nemogu voziti s hr vozackom po de(ako je opet izvadim u hr,hr vozacku)...prije cca. 2g. imao sam staru hr vozacku(rozu) koja mi je bila istekla,pa sam je zamjenio u de za njihovu,a svabe su uzeli tu staru(rozu)..pa sad neznam dal su je oni poslali natrag u hr ili ja moram ici kod njih trazit da mi daju tu staru rozu natrag kao neki dokaz da sam imao vozacku..hvala svima na odg.

pozdrav..pitanje..prijeti mi oduzimanje(njemačke vozačke) ako ne polozim mpu..prebivalište mi je u hr,a boravište u de..tako sam i prijavljen i u mup-u...mene sad zanima dali ja mogu otići u hr kada mi švabe oduzmu njihovu vozačku(de) i podignuti u hr  ponovo vozačku(hr)..ako mogu,šta trebam napravit..znam da nemogu voziti s hr vozačkom po de(ako je opet izvadim u hr,hr vozačku) radi švabaske zabrane,jer je to kod njih kazneni prekršaj...prije cca. 2g. imao sam staru hr vozačku(rozu) koja mi je bila istekla,pa sam je zamjenio u de za njihovu,a švabe su uzeli tu staru(rozu)..pa sad ja neznam dal su je oni poslali natrag u hr ili ja moram ići kod njih trazit da mi daju tu staru rozu natrag kao neki dokaz da sam imao vozačku(radi kategorija) kad dodem u hr za ponovno izdavanje hr vozačke..hvala svima na odg.

Dana 22. 05. 2023. u 23:52, Dubiozav84 je napisao:

hvala na odg..ali ne razumijem kako cu priložit njemačku vozačku(za zamjenu,za hr vozačku)ako mi je švabe oduzmu..jer kada mi švabe oduzmu de(vozačku),ja imam onda zabranu vožnje samo u de..a van njemačke ja nemam zabranu vožnje,što znači da mogu vozit,al nemam vozačku da vozim..pa me zanima kako da izvadim hr vozačku,ako nemam njemačku da priložim..hvala

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija