Jump to content

Poslodavac me obvezuje ugovorom o školovanju,a sam ne ispunjava obaveze po kolektivnom ugovoru


Sinan

Preporučene objave

Poštovani, radim u zrakoplovstvu kao aviomehaničar, poslodavac me želi poslat na školovanje vezano za određeni tip zrakoplova u vrijednosti 6400eura, i traži da potpišem ugovor o školovanju, nakon kojeg sam dužan ostat 5 godina u firmi za to, ili u slučaju ranijeg odlaska iz firme im isplatit taj iznos.

S druge strane poslodavac mi ne isplaćuje dodatke na plaću, na koje imam pravo po kolektivnom ugovoru, unazad par godina , radi se trenutno o cifri od 20t kn bruto, u najnovije vrijeme kruže glasine da će mi ta sredstva biti isplaćena ali jedino ako se odreknem 30%, dok s druge strane ako želim pun iznos mogu ih tužiti.

Što napravit u tom slučaju?

Tražit ih da mi umanje iznos školovanja, za iznos koji mi duguju, pa sam automatski manje dužan ostat u firmi po pitanju bondinga, ili im ne potpisat ništa jer zašto da ja imam obavezu prema njima kad oni ne ispunjavaju obaveze prema meni, samo u tom slučaju će me vjerovatno skinut s školovanja.

 

 

uređeno: od Sinan
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju pregovarajte s poslodavcem u mirnom postupku, predložite kraći rok od tri godine, dvije godine, i istovremeno zatražite isplatu dodataka na plaću umanjenih za 30%, odustanite od svog potraživanja malo Vi, malo oni, i onda sklopite nagodbu o međusobnom razrješenju sporova. Ako je potrebno i ako to od strane poslodavca neće biti viđeno kao neprijateljski potez, angažirajte odvjetnika neka Vas prati u pregovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija