Jump to content

odluka prvostupanjskog javnopravnog tijela koja je donesena izvan propisanog roka


WTTV

Preporučene objave

Članak 12. stavak Zakona o općem upravnom postupku (ZUP) propisuje da protiv prvostupanjske odluke, odnosno ako javnopravno tijelo nije o upravnoj stvari riješilo u propisanom roku, stranka ima pravo žalbe, ako zakonom nije  drukčije propisano. 

Može li mi netko pojasniti što znači ovaj dio članka 12. ZUP-a, "ako javnopravno tijelo nije o upravnoj stvari riješilo u propisanom roku", da li se ovdje podrazumijeva da je javnopravno tijelo ipak riješilo stvar, ali samo ne u propisanom roku, ili da javnopravno tijelo uopće nije riješilo stvar i nakon isteka propisanog roka, ili možda oboje? Kako pisati žalbu ako prvostupanjsko javnopravno tijelo uopće nije riješilo stvar, a rok za nju da ju riješi je prošao? U slučaju da javnopravno tijelo stvar ipak riješi, ali nakon propisanog roka, može li se njegova odluka osporavati samo iz razloga što je donesena izvan propisanog roka i kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 36 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Radi se o tzv. žalbama (i kasnije upravnim sporovima) zbog šutnje uprave ili šutnje administracije. Ne može se osporavati odluka koja je donesena samo iz razloga što nije donesena u propisanom roku, već se može tražiti od drugostupanjskog tijela da naloži prvostupanjskom da donese traženu odluku.

pojednostavljeno rečeno to je "šljampavost" birokracije (osim u opravdanim slučajevima) koja za posljedicu nema kažnjavanje djelatnika koji ne rade na vrijeme svoj posao ,nego je na štetu građanina..

da je zakon takav ako nadležno tijelo ne donese odluku u određenom roku se smatra da je pozitivno rješenje ili da djelatnik bude kažnjen to bi se rijetko dešavalo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija