Jump to content

Žalbeni postupak - prvi, drugi, treći stupanj ?


Harambašica

Preporučene objave

Višegodišnji mobing.  Prema statutu ustanove radne sporove u prvom stupnju rješava ravnatelj, koji je odgovoran i za zakonitost rada. Upravno vijeće je nadležno za sporove u drugom stupnju. Treće je valjda Ministarstvo. 

Što to konkretno znači?

Treba napisati i urudžbirati žalbu na mobing ravnatelju i čekati njegov pismeni odgovor ili? Kakav je obično postupak? On zove na razgovor ili traži saslušanje pred svjedocima?  Ako otklanja ili odbija išta poduzeti, što onda? Može li odgađati ili ima neki iskoristiv rok u kojem mora djelovati? Daje li on pismeni odgovor na podnesak na osnovu kojega se može žaliti Upravnom vijeću? 

Što ako je jedan od glavnih progonitelja njegova - supruga? 

Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, ovo pitanje bi trebao rješavati statut ili pravilnik o radu ustanove, vezano uz proceduru prijave radnog spora. Meni se čini da je vrlo čudno da se radi o toliko opsežnoj unutarnjoj proceduri, i da imate dva stupnja unutar ustanove, treće bi trebalo biti nadležno ministarstvo, ali bi trebala biti ostavljena i sudska kontrola zakonitosti upravnih akata kroz upravni spor. 

Dakle, za interni postupak ovakve vrste trebalo bi dobro proučiti interne akte ustanove i postupiti po njima. Oni vjerojatno reguliraju i način prijave, i rokove, i mogućnost izuzeća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija