Jump to content

sijednica vijeća


mg0901

Preporučene objave

Hitno mi je potreban odgovor.

Dobio sam poziv od Općinskog suda da se javim kao okrivljenik na sijednicu vijeća.Krivični predmet.Što to znači.Da li je to možda opoziv.Bio sam dužan novac banci koji još nisam uspio vratiti.Da li je to to.Po presudi je broj isti.Da li to znači da ću morati u zatvor jer nisam uspio vratiti novac.Molim pomoć.Hitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imate pravomocnu presudu?

osudjeni ste? na sto? imate li uz sankciju i dodatni uvjet da vratite banci taj novac koji spominjete, i da li je bio odredjen rok u kojem to trebate napraviti?

 

moguce da je to tako, pa ako ste dobili uvjetnu i rok koji niste ispostovali, sada bi ovo bila sjednica Kv vijeca na kojoj ce se razmatrati da li ste platili, zasto niste, koliko ste imate li mogucnosti, sve redom..pa vam se recimo moze dati dodatni rok da to ucinite..

 

ja ovo samo nagadjam sto bi bilo..ako odgovorite na gornje znat cemo vise...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da presuda je pravomoćna.Rok vraćanja novca je bio dvije godiner.Ove godine do petog mjeseca.Nisam bio u mogućnosti vratiti novac.Dobio sam 10 mjeseci uvjetno na rok kušnje od tri godine.Imovine nemam ništa na sebi.Jedino što imam jest presuda općinskog suda gdje mi jedno poduzeće mora isplatiti štetu od 100.000,00 kuna.To sam im mislio priložiti,ali činjenica jest da se dug sa 60 tisuća popeo na 130 tisuća.Razgovarao sam sa pravnikom u banci i on mi je osobno rekao da njima nije u interesu da ja idem u zatvor jer tada ne bi dobili nikada novac.Još mi je rekao da su spremni mi kamate izbrisati tako da platim glavnicu.Pokušao sam podići kredit ,ali ne mogu jer me ta banka stavila preko HUB-a na crnu listu.Što mi je raditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar ne postoji mogucnost da proglasite da novaca za vracanje jednostavno nemate i odete u stecaj? Nemate imovine, na crnoj ste listi, prihodi vam nadam se ne omogucuju da vratite tako veliki dug - prema tome ponudu banke da vratite samo glavnicu je vrlo nemoralna.

 

Samo zbog dugova se ne ide u zatvor. KOje je razlog da je predmet krivicni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što da im kažem.Da nemam,pa tad bi mi rekli da dug isplatim u zatvoru.Nisam baš siguran u to.Dobio sam uvjetnu za prevaru banke,tj.zlouparaba kartice.Navodno banka nje bila zainteresirana za kazneni progon,ali sam sve jedno dobio uvjetnu osudu.Nije da ne želim vratiti novac.Želim,ali nisam u mogućnosti.Otac sam dvoje male djece,ako ja odem u zatvor od čega će živjeti.Žena mi ne radi.Primanja su mi itako opterećena.Tražio sam oprost duga,ali sam dobio negativan odgovor.Banke opraštaju više milijunske dugove ,kao npr,Dinamu,Hajduku ili nekom drugom,ali običnom građaninu ne.Neznam što da im kažem.Želim božić provesti sa svojom dječicom i suprugom.Nisam nikakav kriminalac.Običan građanin.Miran.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ipak znači da ću u zatvor.Mislim kako si naveo."zlouporaba kartice",za to sam dobio uvjetnu osudu,bar koliko se nadam.Ali u toj presudi je stalo da mortam vratiti novac u roku od dvije godine i da ne počinim nikakvo kazneno djielo u vrijeme kušnje.Naravno nisam počinio.Strogo sam se pazio i u prekršaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krivicno djelo je krivoriti itd. ali nije krivicno djelo biti u dugu. Vama su dali uslovnu kaznu ako namirite stetu nastao zloupotrbom (NE DUG), vjerovano zato sto do sada niste imali problema sa zakonom.

 

10 mjeseci je puno, ali ni steta (ne dug) koju ste ucinili nije mala. Posavjetujte se sa nekim iz pravne struke sta Vam je najbolje uzimajuci sve okolnosti koje nisu za internet foruma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čudi me da su tako presudili, jer u večini slućajeve upućuju stranke u građansku parnicu.

 

Naime, treba biti dokazana namjera da ste baš išli za time da je zloupotrijebite, npr. da postoje okolnosti iz kojih ste mogli znati da isti račun u trenutku dospijeća nećete biti u stanju podmiriti.

 

A još me više čudi da su tako presudili ako nije bilo prijedloga ovlaštene osobe, odnosno ako su oni do okončanja prvostupanjskog postupka izjavili da nemaju interes da se protiv vas vodi kazneni postupak.

 

Ali ako ste prije toga imali više velikih računa te su vas oni pozivali na plaćanje, a vi ste ipak peglali karticu, e onda bi se dalo o tome razgovarati.

 

To što vam oni pričaju da nemaju interes poslje okončanja postupka, šuplja je priča. Njima trebaju biti pokriveni dokumenti jer su, pretpostavljam, osigurani od takvih stvari. Da nisu podnjeli kaznenu prijavu ispalo bi da ih nije briga.

 

Nadam se da ovo pije vodu, ali ako postoji netko od kolega koji je više upućen biti će mi drago da da kakvu sugestiju pa da i ja nešto naučim.

 

Također, sumnjam da će vam ukinuti uvjetnu i poslati vas u zatvor zbog toga što niste platili dug.

 

Pročitajte presudu još jednom, ali malo pažljivije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je dokazano k.d. i postavljen/specificiran imovinskopravni zahtjev, moglo se tako odluciti..

 

koliko sam ja shvatila, oni nisu u postupku odustali od svog zahtjeva, a time ni prijedloga, vec je to bilo u privatnim razgovorima, van rasprave..

 

njima je bitno da se namire, pa kako god..

 

ja bih pomalo uplacivala, ili nesto uplatila, cisto da pokazem dobru volju..to predocila na opozivu uvjetne sudu, predocila im svu dokumentaciju kojom mogu docarati losu osobnu/obiteljsku materijalnu situaciju, dala obecanje..i tako..

dobila jos vremena, ali onda pokusala nekako rijesiti to dugovanje..

jednom ce proci, drugi puta bas i ne..

mislim da zatvor nije rjesenje, vrijedilo bi se potruditi..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija