Jump to content

Probni rad za vrijeme godišnjeg/cuvanja trudnoce/porodiljnog/bolovanja


Juka88

Preporučene objave

Poštovani,

dali probni rad teče za vrijeme godišnjeg/čuvanja trudnoće/porodiljnog/bolovanja?
Naime, situacioja je takva da je žena bila na probnom roku od 6 mjeseci i prije isteka je dobila bruh zbog kojega je bila par dana na bolovanju 
te joj je ginekolog rekao da mora na čuvanje trudnoće, potom je uslijedio porodiljni te po kraju porodiljnog godišnji (poslodavac ju je obavijestio usmeno prije odlaska na bolovanje da neće nastaviti raditi za njih jer trebaju
nekoga u tom periodu. Idući tjedan se treba vratiti ali su je zvali da potpiše sporazumni. Odbila je pa su rekli da ce pisati da nije zadovoljila na probnom roku.
Zanima me dali joj teče probni rad za vrijeme  godišnjeg/čuvanja trudnoće/porodiljnog/bolovanja ili samo za dane koje je bila u uredu?

Hvala

uređeno: od Juka88
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo za dane dok je bila u uredu. Sudska praksa oko probnog rada je obimna, ne može Vas se otpustiti zbog nezadovoljavanja na probnom radu ako Vam nije dana prilika da radite na poslovima svog radnog mjesta (primjerice, osoba je zaposlena na radnom mjestu skladištara, zapravo je radila poslove čistača, i onda otpuštena zato što nije zadovoljila na radnom mjestu skladištara). 

Međutim, u slučaju Vaše supruge će biti teško dokazati da ona jest zadovoljila u onom periodu u kojem je bila na probnom radu. Doduše, ne vidim zašto poslodavac sili da joj da otkaz kad ionako naknada za porodiljni i komplikacije ne ide na teret poslodavca, nego na teret HZZO-a (dakle, njemu ni iz džepa, ni u džep), neka joj izađe u susret da joj teče staž za vrijeme porodiljnog, a ona će se vratiti nakon godinu dana kod poslodavca s velikom zahvalnošću. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija