Jump to content

Otežani prilaz dvorištu - ograda na međi


NikCTX

Preporučene objave

Poštovani,

Pokušao sam situaciju dočarati slikovito.

Naime ja i susjed (zemljište 1 i zemljište 2) dijelimo prilaz svojim dvorištima. Susjed želi na označenom mjestu raditi ogradu. Ta ograda meni ne bi skroz zatvorila prolaz do mog dvorišta i parkinga, no zatvorila u toj mjeri da auto jedva prođe do moje zemlje.

To još i ne bi bio toliki problem da jednom godišnje na moje dvorište mora ući kamion s drvima koji u slučaju da se sporna ograda napravi ne bi mogao ući.

Zanima me smije li on raditi ogradu na tom mjestu i meni "otežati" ulazak u dvorište, unatoč tome što bi ogradu radio na svojoj parceli?

Svi papiri za prilaz su čisti i parcelu dijelimo 50:50.

Do sada i ja i susjed nismo imali nesuglasica po tom pitanju, no zbog nekog inata odlučio s eza taj potez. Dogovorom sam ga pokušao odgovoriti od takvog pothvata no na žalost to neće biti moguče.

Hvala na odgovorima.

Ukoliko treba detaljnije objašnjenje ili slike samo recite.

Untitled.png

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadodajem još da je taj prilaz, kroz moje dvorište, i jedini prilaz do njive koja je u nastavku dvorišta - prilaz za radne strojeve.
Još jedna napomena; susjedovo zemljište se prilikom ulaska ne koristi, ili se nagazi možda širina kotača po službenoj zamišljenoj linije međe.

uređeno: od NikCTX
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni se čini, ali tu ćete pričekati veće stvarnopravne stručnjake s ovog foruma, da postoji Vaša služnost puta na tih nekoliko metara zajedničke parcele, upisana ili neupisana. Stoga, kad susjed podigne ogradu, možete ga tužiti za smetanje posjeda služnosti i tražiti da uspostavi ranije posjedovno stanje, odnosno da sruši ogradu.

Ima li načina da ograda bude pomična, klizna, savitljiva na neki način da jednom godišnje kad je potrebno otvoriti za prilaz kamiona, da se to može učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija