Jump to content

Upit


here2rule

Preporučene objave

Postovani,

Dal u slucaju prilikom kretanja u posao sa partnerom koji je dao obvezujuce pismo namjere koje je bilo kljucno za pokretanje i ulazenje u posao, a koje se ispostavilo lazno prvotni partner stjece pravo za raskid ugovora i da li on predstavlja kazneno djelo jer je samim cinom htio pravariti prvog partnera.

Hvala unaprijed,

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisno je o okolnostima konkretnog slučaja, no pisma namjere obično nisu obvezujuće prirode, trebalo bi vidjeti kakvu je izjavu partner dao. Ne radi se o kaznenom djelu prijevare ako "prevareni partner" nije učinio ništa na štetu svoje imovine, odnosno ako nije nastala šteta. Svaki poduzetnički pothvat po svojoj naravi obuhvaća određeni rizik, pa ako se radi o uobičajenom riziku, po meni nije nastala veća šteta. Međutim, pravo na raskid ugovora uvijek postoji, ugovori su pravni odnosi dobrovoljne prirode i nitko Vas ne može držati ugovornom stranom u ugovornom odnosu ako Vi to ne želite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija