Jump to content

Naknada štete zbog napada korisnika na socijalnog radnika


id27

Preporučene objave

Pozdrav, 

molim pomoć. U odredbi kolektivnog ugovor za djelatnost socijalne skrbi kažu da napadi korisnika na djelatnike te napadi treće osobe učinjeni na radu, za vrijeme rada ili u svezi s radom se smatraju štetom u smislu odgovornosti poslodavca za naknadu štete ili napad koji nije imao fizičke ozljede, nego ozbiljne prijetnje, koji se također smatraju štetom u smislu odgovornosti poslodavca za naknadu štete. Također, treći stavak predviđa da je poslodavac zaposlenicima dužan osigurati psihološku podršku ( superviziju ).  Pod pretpostavkama da radnik nije skrivio ništa u svom radu, da je sve obavio po pravilima struke i u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, zanima me na koji način to treba prijaviti poslodavcu da se događaj dogodio, na koji način treba zatražiti naknadu štete i koje su osnove za naknadu štete? Jesu li osnove samo da se dogodio napad ili i to da poslodavac nije ništa poduzeo po tom pitanju, odnosno da nije osigurao superviziju koju je i Zakonom o socijalnoj skrbi dužan osigurati s obzirom na uvjete i opis posla? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavčeva odgovornost za štetu je objektivna, po mom mišljenju. Po meni, već sami napad ili prijetnja korisnika su osnova za odgovornost, treba podnijeti odštetni zahtjev poslodavcu, na koji poslodavac mora odgovoriti, ako odbije, ići u postupak radi naknade štete. Supervizija, odnosno psihološka pomoć i podrška samo su dodatni zahtjev prema poslodavcu, uz odgovornost za štetu. Molim Vas da javite kako je to prošlo, jer nisam sigurna da sam ikad čula da je socijalni radnik tražio naknadu štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija