Susjedova dogradnja kuće
-
Slične teme
-
objavio pegula004
Poštovani,
kolega želi svoju zatvorenu terasu dijelomično otvoriti. Terasa je na krovu stambene zgrade, a trenutno je natkrivena i zatvorena, odnosno ostakljena sa svih strana. Sada bi je podijelio na pola i jedan dio ostavio kakav je, a drugi bi bio sada otvoren, bez krova i ostakljenja.
Moje pitanje je dali je za to potrebna građevinska dozvola ili glavni projekt? Po pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima ne znam gdje bih svrstao tu vrstu radova (eventualno u članak 5., točka 2.), ako bi se to moglo kroz taj pravilnik tumačiti. S obzirom da se otvaranjem terase mjenja onda i korisna površina stana upitno je dali to smije bez građevinske dozvole.
Zahvaljujem,
LP
-
objavio nardev
Poštovani,
Imam objekt koji je izgrađen 2003 godine. Prema glavnom projektu na zadnjoj etaži nije bilo nadozida od 0.6m, ali je u stvarnosti on napravljen. Kasnije je 2015 godine cijeli objekt legaliziran, te je ishodovano rješenje od izvedenom stanju (u kojem je unesen nadozid i sve ostalo).
S obzirom da je prošlo dosta vremena od tada, a krov je nažalost bio loše izveden, dio greda je propao te bi trebalo zamjeniti.
Mene zanima je li mi za to treba građevinska dozvola i novi glavni projekt?
S obzirom da se raspored greda i njihove dimenzije ne bi mjenjale, niti bi se crijep mjenjao (smao skinuo i onda nanovo stavio) mislim da bi sve ostalo u skladu sa glavnim projektom te da bi ovi radovi spadali pod pravilnik: Radovi bez građevinske dozvole, a u skladu sa glavnim projektom - točnije članak 5,6.
Je li sam u pravu?
Hvala na pomoći
-
objavio -lana-
Može li netko pomoći savjetom vezano uz temu obnove postupka za izdavanje građevinske dozvole, nakon što je dozvola poslala pravomoćna?
Može li se uopće tražiti obnova postupka? Ako da, u kojem roku?
Hvala!
-
objavio siscanka
Dobar dan,
situacija je slijedeća: suprug je ostavinskom raspravom naslijedio dio kuće svog pokojnog strica. Naime, živio je s nama u zajedničkom dvorištu i potkraj njegovog života mi smo vodili brigu o njemu.Pošto nije imao potomaka, imovina se dijelila na njegovog brata i sestru, a oni su se toga odrekli u korist mog supruga...
Pošto i sami živimo u maloj kući, a imamo troje djece, htjeli smo adaptirati taj dio kuće i spojiti s našim...
Problem je što još nismo dobili rješenje o porezu koji bi trebali platiti...
Suprug je danas bio u Poreznoj da provjeri i rekli su mu da smo u procesu obrade, ali se još čeka dolazak procjenitelja i njegova procjena....Ali i da sumnjaju da će to biti ove godine....
Sad, dali da ulazimo u tu adaptaciju prije dobivanja rješenja o porezu ili ne? U stanju u kakvom kuća trenutno jest ne možemo smjestiti djecu, jer je sve derutno...
Ako to sredimo, koliko i kako to može utjecati na procjenu?
-
-
Temu posjetio 0 korisnika
No registered users viewing this page.
-
Online korisnici
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.