Jump to content

parcelacija

horvatzd

Preporučene objave

Poštovanje već sam se bio javljao u vezi ove teme sada sam opet tu radi jedne nedoumice.

Dvije su kuće na jednoj čestici susjed je vlasnik čestice i vlasnik svoje kuće koju je upisao u gruntovnicu, mi smo za svoju kuću ishodovali legalizaciju geodeti su bili raditi parcelaciju i sada će poslati zahtjev gradu za izdavanje riješenja o novoj građevnoj čestici te kada grad odobri oni idu u katastar sa tim rješenjem i parcelacijskim elaboratom napominjem da sve radimo u dogovoru sa susjedom te da je on potpisao zapisnik sa parcelacije i u potpunosti priznaje nove međe. Mi smo svoju nekretninu zamjenili u ratu imamo ugovor o zamjeni nekretnine originalnu građevinsku dozvolu iz 1987 te sada pravomoćno rješenje o izvedenom stanju za kompletnu kuću jedina stvar je što ni ljudi koji su je gradili i posjedovali nisu je upisali jer je već bila upisana prva nekretnina na čestici, kontaktirao sam odvjetnika te mi je rekao da će ići nekom formalnom tužbom i da se susjed samo mora oglušiti te da ćemo dobiti presudu za upis vlasništva susjed je pristao na to. Ono što me zanima, naime rečeno mi je da moram angažirati odvjetnika nakon što katastar ovjeri parcelacijski elaborat i zabilježi promjene ali da moram angažirati odvjetnika nakon ovjere katastra da bi on mogao pokrenuti tu tužbu da bi se moglo sve provesti u gruntovnici. Dali je to ispravno, dali je to trenutak kada moram angažirati odvjetnika?

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija