Jump to content

Izvanredni otkaz u otkaznom roku


sinisa12

Preporučene objave

Poštovani,

Dao sam otkaz i u otkaznom sam roku od dva tjedna. Već prvog dana otkaznog roka sam doživio bezobrazno ponašanje poslodavca prema meni. Ostavio sam posudu sa hranom na polici gdje je inače ostavljam da bi je moj poslodavac premjestio u umivaonik i pustio vodu na nju. Isto tako se i ostali radnici ponašaju prema meni. Odbijaju me i nitko više ne želi komunicirati sa mnom.

Moje pitanje da li na temelju ovih događaja mogu dati izvanredni otkaz jer ne znam kako se postaviti u ovom slučaju, a kojih će vjerojatno biti još i da li takva ponašanja uopće spadaju pod izvanredne otkaze?

Da ja takvo nešto napravim vjerojatno bih dobio otkaz.

Da li mi netko može odgovoriti jer je sada jako teško raditi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda Vam malo olakša situaciju čl. 122. st. 5. Zakona o radu koji kaže, da radnik ima pravo uz naknadu plaće biti odsutan s rada najmanje četiri sata tjedno radi traženja novog zaposlenja. Također, postoji mogućnost da je kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu ili ugovorom o radu kojeg ste sklopili s poslodavcem, pravo na odsustvo s rada produženo na više od ova četiri sata tjedno, pa u tom slučaju imate pravo biti duže odsutni s tjednog rada uz naknadu plaće. Svakako pravo na odsustvo s rada nikako ne može biti kraće od četiri sata tjedno, jer je takav minimum uređen Zakonom o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija