Jump to content

Otkaz ugovora o radu


trokut

Preporučene objave

Pozdrav,

trenutno sam zaposlen u jednoj firmi kao Team Leader. Na ovu sam poziciju dosao tek nedavno i dodijeljen mi je team od 3 ljudi. Jedna me od te 3 osobe je nakon jedne medusobne prepirke efektivno pocela "ne podnositi". Prepirka je bila oko pre velikih pauzi (odlazak na kave od sat i po dva, odlazak na rucak od sat, sat i po i sl). Nakon te prepirke ta je osoba pocela javno i pred svima podrijevat moj autoritet, obracat mi se na neprimjeren nacin i cak je sa kolegom iz drugog tima pocela o meni pricat negativno i dogovarat prelazak u drugi tim (bez da je ista receno ikome kome je trebalo bit receno). Mene zanima koji su valjani razlozi za otkaz, ako ta osoba svoje dnevne zadatke ispunjava vise-manje uspjesno, ali se jednostavno ne uklapa u tim i nije poslusna te podrijeva atmosferu u timu.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije pravna opservacija, ali dopustite ipak: dio Vašeg posla kao team leadera je da hendlate ovakve situacije. Naravno da možete toj osobi spakirati i otkaz i premještaj (pisana upozorenja na radne zadatke, pisane opomene na kašnjenja i hop!, od uspješnog zaposlenika do problematičnog), ali predlažem da shvatite kao profesionalni izazov da tu osobu pokušate ponovno uklopiti u tim i da kao novopridošli team leader opravdate autoritet i poštovanje svojih podređenih. Naravno, ako i drugi članovi tima imaju problem s tim zaposlenikom, onda je to druga stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija