Jump to content

Ovrha telekomunikacije upit


zlakki

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

znam da je vikend, no ako tko može pomoći sa stručnim savjetom ili svojim iskustvom, bio bih jako zahvalan.

 

Naime, da ne spominjem ime telekomunikacijske tvrtke, pa niti odvjetničke tvrtke koja mi je poslala Rješenje o ovrsi, pokušati ću opisati svoj slučaj.

 

Poštom sam u četvrtak dobio rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. Puno je raznih iznosa unutra, pa nije ni jasno koliko zapravo trebam platiti. Izvadak iz ovjerenih poslovnih knjiga navodi da imam dug od 406.50 kuna, dospijeće 15.05.2017. godine. 

Zvao sam telekomunikacijsku tvrtku, oni mi nisu mogli dati nikakvu informaciju jer su sve prebacili na odvjetnike. S tim da kod njih svih ovih godina imam račun, korisnik sam i nikad nisam dobio opomenu niti išta piše na mom online računu koji imam. U petak ujutro sam zvao te odvjetnike koji su rekli da se radi o nevraćenoj opremi. Pretpostavljam da se radi o modemu koji smo zamijenili seljenjem tijekom svibnja 2016. godine (godinu dana prije ovoga dospijeća koji se navodi). Dokument o vraćenoj opremi nemam, nikad ga nisam ni dobio. U redu, moja krivica. No, ta oprema nije kod mene, a i da je, nisam nikad dobio nikakvu opomenu da je moram platiti. Odvjetnici koji me ovršavaju rekli su da ja mogu vratiti uređaj njima, pa da će se dug smanjiti za cijenu tog uređaja, no troškove njihove moram platiti. Ili da nađem dokaz da sam vratio pa se sve poništava, i šalju me da sve vidim k telekomunikacijskih tvrtki. Otišao sma u njihovu poslovnicu, te nisam dobio nikakav mehanizam ni informaciju o svom dugovanju, a na pitanje i da imam potvrdu i uređaj i kome ga trebam predati i kome ga mogu predati, nisam dobio odgovor. Ne znaju. Znači, i da imam sve, ne mogu normalnim kanalima to poništiti. 

No, nemam ionako ništa, osim činjenice da nikad nisam dobio opomenu niti postoji ikakva informacija o mom dugovanju.

 

Mislim pisati prigovor( moram u roku od 8 dana), no strah me da ako taj prigovor ne bude usvojen da moram platiti još veću cijenu. Naime, u dokumentu pišu nastali troškovi ovog postupka od 350 kuna s kamatama, ali i predvidivi troškovi od još 537, 50 kuna koji prema razgovoru sa odvjetničkom tvrtkom ne trebam još platiti ako bude dobar i platim 350 kuna plus 406.50 kuna.  

Hoće li se ''aktivirati'' ovaj predvidivi trošak ako šaljem prigovor na ovo rješenje? 

Postoji li zastara na ovakve stvari, pogotovo kad je prošlo ovoliko vremena?

Kako i kome da se žalim da nikad nisam dobio opomenu, na kome je da dokaže da sam bio ili nisam bio obavješten? Telkomunikacijskoj tvrtki ili meni?

Na koje zakone se mogu pozvati po ikojem od ovih pitanja?

Mogu li platiti to što dugujem  i pokrenuti postupak žalbe, tj prigovor ili se mojim plaćanjem smatra da priznajem krivicu?

Osoba preko telefona iz te odvjetničke tvrtke jer rekla da trebam platiti iznos od 825,91 kunu i da dodam još pokoju kunicu jer kamate idu pa da bude siguran za svaki slučaj no ja taj točan iznos ne vidim na ovim papirima? Da ih zovem i tražim detalje plaćanja i iznos napismeno?

Imam jako malo iskustva u ovome, prijatelji i kolege pomažu sa svojim iskustvima, svi imaju neke prijedloge, no opet, nisam siguran što je najpametnije učiniti.

 

Hvala unaprijed za svu pomoć.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

hvala ti na pitanju!

ja sam ga dao radniku, on meni nije dao potvrdu nikakvu. ili možda je, a ja je nemam sad. Tri godine su prošle, ne sjećam se svakog detalja. Nisam išao za time. Moja krivica, no bez obzira na to nekako mi se čini da ovo ne bi trebalo ići ovako bez opomene. No, i da jesam i da nisam vratio, čini mi se da ne mogu ništa, jer nitko ne bi ni primio modem da ga imam. U svakom slučaju, opomenu za nevraćenu opremu nikad nisam dobio. 

Zanima me na što se sad mogu žaliti, i imam li zakonskih osnova - od zastare, do nepostojanja opomene, do činjenice da ni na mom profilu kod te tvrtke nikad nije stajao nikakav dug i opomena itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija