Jump to content

Svea ekonomi ovrha i osobni stečaj


Kukunka33

Preporučene objave

Poštovani, 

prije nekoliko dana dobila sam na kućnu adresu na kojoj ne živim 15 god. obavjest od Svea ekonomi da sukladno ugovoru o cesiji sa RBA za kredit od prije više od 10 god. gdje sam su dužnik njima dugujem više od 200 000 kn. Ranije me nisu nikad kontaktirali u vezi dugovanja po navedenom kreditu. Ja sam inače blokirana na Fini 10 godina zbog drugih ovrha. Ne znam napamet sad bez očevidnika o kolikim se iznosima radi. Zaposlena sam na određeno i imam ispod prosječna primanja. Fina mi uzima 1/4 primanja za ovrhe, ostatak primam na zaštićeni račun. Dali mi savjetuje pokretanje osobnog stečaja s obzirom da ovim tempom neću nikada otplatiti dugove. Ne posjedujem ništa od nekretnina i pokretnina. Oprostite zbog poduzeg pitanja. Šaljem Vam u prilogu ovo što su mi poslali. Hvala svima unaprijed! 

received_464777717484997.jpeg

uređeno: od Kukunka33
Skrivanjem osobnih podataka
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Kukunka33 je napisao:

Dali mi savjetuje pokretanje osobnog stečaja s obzirom da ovim tempom neću nikada otplatiti dugove.

otiđite u Finu i razgovarajte sa djelatnikom za stečajeve i ovaj dug također spomenuti....ako ispunjavate uvjete i takva je situacija mislim da bi trebali ići tim putem rješavanja svojih dugova

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se slažem: ako nemate nekretnine za prodati kojima bi podmirili dugove, ako nemate načina za steći dodatne prihode koji bi išli u otplatu dugova, osobni stečaj je put kojim biste trebali ići, jer ćete svakoga mjeseca davati po 1/4 svojih primanja, a dug će zbog kamate sve više rasti, i tu jednu četvrtinu ustvari bacate u bunar. Ovako ćete i dalje vrlo vjerojatno plaćati tu 1/4, a svi dugovi će Vam nakon 5 godina kušnje biti izbrisani kao nenaplativi (naravno, ako se budete u tih 5 godina ponašali kao pošten potrošač).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako prije pristupanja u poslovnicu Fine pogledajte Zakon o stečaju potrošača. U Vašem slučaju bi se primjenjivao od čl. 1. do čl. 79., tako da uopće vidite kakav je postupak i da možete pratiti izlaganje osobe na Fini i parirati joj sa pitanjima koja su za Vas bitna tj. da dobijete što bolju sliku cijelog postupka, jer ljudi često olako pristupaju ne znajući o čemu je uopće riječ, i koliko je postupak dugotrajan.

Evo link za Zakon o stečaju potrošača

https://www.zakon.hr/z/825/Zakon-o-stečaju-potrošača

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na odgovorima. Borbena, možete mi molim pojasniti članak 5 ovog zakona gdje navodi da je stečaj moguć samo ukoliko je potrošač nesposoban platiti tj. ako najmanje 90 dana ne može ispuniti jednu ili više dospjelih obaveza u iznosu od min. 30 000kn. Što bi moglo biti upitno u mom slučaju? To što sam zaposlena ili iznos ukupnih potraživanja? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija