Jump to content

Izgradnja montažnog spremišta za bicikle i kante za smeće


Petdom

Preporučene objave

Poštovani!
Imam upit vezan za izgradnju spremišta za bicikle i kante za smeće uz stambeni objekt u Zagrebu.
Naime, napravili bismo montažno spremište dimenzija 160x240x160 cm. Budući da sam od predstavnika stanara dobio informaciju da se na parceli "ne može legalno napraviti ovakvo spremište", molim Vas informaciju treba li kakva dodatna dozvola za ovaj tip spremišta ili ne? Konstruktor spremišta koje smo uzeli rekao je da ne treba, budući da je montažno i svakako se ako bude potrebe vrlo lako može izmjestiti, a isto mi je rekao i arhitekt pozivajući se na Pravilnik o jednostavnim građevinama NN 112/2017, 34/2018 i 36/19. Isto tako, susjed koji ima prozor iznad budućeg potencijalnog spremišta podržava da se isto napravi. Usmenu suglasnost smo dobili od svih suvlasnika (osim predstavnika stanara koji je iskazao skepsu u legalnu mogućnost gradnje spremišta), no zanima me treba li se suglasnost ishoditi pismeno i treba li biti 100% suvlasnika složno oko toga.
Mislim da je bitno napomenuti i to da zgrada ima više ulaza (zapravo se radi o nekadašnjoj obiteljskoj kući koja je etažirana te sad ima 5 stanova), tako da bi ovo spremište koristile tri obitelji s jednog ulaza, dok ove druge dvije obitelji nemaju potrebu za istim (jedna obitelj posjeduje samo garsonijeru, a druga je obitelj predstavnika stanara koji je vlasnik garaže, tako da nema potrebe za dodatnim spremištem).
Dakle, molim Vas i informaciju trebamo li poduzeti kakve dodatne pravne ili arhitektonske korake za ovakvo spremište ili ne?
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajući striktno odredbe Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima na koje vjerovatno arhitekt misli, tu se govori da se bez građevinske dozvole i glavnog projekta može graditi spremište za smještaj tipskih kotejnera za komunalni otpad. Pa se nameće pitanje jesu li kante za komunalni otpad i bicikli tipski kontejneri, na što bih ja rekao da nisu.

Što se tiče suglasnosti, potrebna je pismena svih suvlasnika zgrade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija