Jump to content

Školovanje maloljetnika


hogarstrasni006

Preporučene objave

Poštovani, 

posto ne živim u Hrvatskoj zanimaju me prava mog uskoro sesnaestogodisnjeg sina. Naime, zbog jezika koji nije usavršio u stranoj državi nije uspio upisati gimnaziju. Velika želja mu je da je zato upise u Hrvatskoj. Živio bi sa sestrom koja ima dvadeset i dvije godina i ja bih boravila najmanje dva tjedna s njim. Njegov otac ga ne vida, možda jednom godišnje i nikad ne završi “slavno”. Problem je nastao prije dva mj. kad me je prijavio na centar i lažno optužio da sabotiram viđanje sa sinom. Napominjem da starija kćer kao i kćer iz njegovog braka prije ne komuniciraju sa njim zbog psihičkog maltretiranja. Nikad ga nismo prijavljivali, al smo odselili. Ja sam dala svoju izjavu centru i sad čekamo sto dalje. Izjavio je da nema adresu sina, ne zna u koju školu ide i slično. Ja posjedujem pisane poruke kojima dokazujem sve suprotno. Čak je prije dvije godine slao paket na našu adresu. Posjedujem njegov potpis kojim ja odlučujem o svemu sto se tiče našeg sina. 

Ono sto me zanima je mogu li imati problema sa bivšim mužem ako sina pošaljem na školovanje u Hrvatsku. 

Je li kleveta koju iznosi u centru kažnjiva i kako se mogu od njegovih laži zaštiti. 

Hvala Vam

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bivsi suprug živi Hrvatskoj. Prijava je u našem CZSS. Nekakav plan vidanja je dogovoren u centru, ali se nikad, bas nikad nije pridržavao plana. ( Drugo nisam ni očekivala.) Sve se svodilo na obećanje i nakon toga izgovor da ima obaveze. Nedugo nakon razvoda se uz njegovo pismeno odobrenje selimo u inozemstvo. Bračna imovina je također napismeno podijeljena ali i tu nastaju problemi. To mi je sad manje bitno. Uglavnom, u pitanju je patologija. Nisam očekivala da će on mene prijaviti. Naivno. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija