Jump to content

Prometna nesreća


Šemso

Preporučene objave

Pozdrav!

Jučer sam sudjelovao u prometnoj nesreći. Ženska osoba se kretala kolnikom iz suprotnog smjera i se direktno zabila u mene koji sam bio na svojoj desnoj traci. Kaže da je zaspala, što joj i vjerujem jer nema tragova kočenja. Svoju krivnju je potvrdila i pred policijom koja je izašla na uviđaj. Podvrgnuti smo oboje na alkotest. Ja sam napuhao 0.63 a ona 0.00. Koliko sam upoznat s pravom ja ću biti kažnjen samo za alkohol a ona za izazivanje prometne nesreće. Međutim problem je taj da je meni ovo već treći puta da sam napuhao više od dozvoljenog.

Prvi puta prije 7 god, drugi puta prošle godine u 2.mj i treći puta sad. Molio bih vaše mišljenje u vezi pisanja prigovora na moju izrečenu kaznu. Da li je najpametnije uopće pisat prigovor jer postoji mogućnost i povečanja kazne zbog ponavljanja iste kazne?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam dobio prekršajni nalog od policije. Samo zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola i potvrdu o privremenom oduzimanju tablica. Policijska praksa je da najčešće izrečeju najmanju moguću kaznu, a to je 3000 kn i 3mj bez vozačke..tako mi je barem rekao policajac drugi dan kad sam došao po vozačku koja mi je oduzeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako..al ipak mi je puno bitnije da mi zabranu smanje za koji mjesec. Šta mislite dal' se da s policijom nagoditi kad če se ta zabrana primjeniti. Meni bi puno bolje odgovaralo da zabranu odradim u ljetno doba, pošto bih onda mogao s biciklom na posao ..sad u zimsko doba mi nikako nebi odgovaralo da imam zabranu 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija