Jump to content

Kazna za alkohol


korisnik333

Preporučene objave

Pozdrav,

Sinoć sam napuhao 0.93 promila i dobio sam kaznu od 3.000 kn i 1 mjesec zabrane upravljanja autom. S obzirom da mi je auto nužan za posao jer svakog dana prijeđem 15 km u svakom smjeru i nisam u dobroj financijskoj situaciji, kakve su mi šanse ako napišem žalbu u kojoj priznajem krivnju i iskažem žaljenje za učinjenim i tražim umanjenje novčane kazne i ukinuće oduzimanja vozačke dozvole?

Isto tako postoji li šansa da mi povise kaznu iznad 3.000 kn?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav ekipa!

Prije dva dana dobio sam kaznu za voznju u alkoholiziranom stanju. Napuhao sam 0.61 u konačnici sa tolerancijom 0.51 promila. Kazna u iznosu od 3000kn i 1mj. bez vozačke.


U zapisniku koji sam dobio nije naveden svjedok, zapisnik nije pečatiran i postoji greška vezana za vrijeme ispitivanja. Naime, u obveznom prekršajnom nalogu piše da sam kriv od 2:30h u noći, a u zapisniku o alkotestiranju piše da sam alkotestiran u 2:45h u noći. Postoji li šansa da obvezni prekršajni nalog padne jer se vrijeme ne poklapa, navedeno je da sam kriv prije nego što sam alkotestiran.

Molim da mi napisete isplati li se pisati prigovor na temelju navedenih stavki, ako ne idem onda drugom solucijom da nikad nisam kaznjavan itd...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav sivko i hvala na brzom odgovoru.

 

Ima jos jedan problem u svemu tome sto sam naveo i prijasnjem postu. Naime nikako mi ne ide u glavu da sam nakon tri 0.5l piva u periodu od 4-5h napuhao 0.61 g/kg. Prije nekih 2 godine kada sam imao 85kg( sada imam oko 100kg) testirao sam se na prijateljevom dregeru iz njegove firme koji je uredno atestiran i nakon također 3 piva od 0.5l i 2 vodke od 0.03l sam imao 0.59 g/kg, a taj put sam pića popio u znatno kraćem roku. Jednostavno mi nije jasno, je li imalo utjecaj na sve to sto je zadnje piće popijeno doslovno 5min prije zaustavljanja. Mislim ovo sad sve sto pisem mogu objesit macku o rep jer nemam s cime to dokazat. S famoznih 15min su me bas preveslali, jer nisam ni znao da imam tu mogucnost.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Pozdrav ljudi, treba mi pomoć i razjašnjenje situacije, s obzirom da se s ovim nisam do sada susretao.

Sinoć sam napuhao 0,8 promila, dobio sam zabranu upravljanja vozilom na 12 sati (Naredba o određivanju mjera opreza), novčanu kaznu i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije od mjesec dana.

Danas sam podigao vozačku i planiram platiti kaznu bez žalbe. 

Ono što mi nije jasno, platim li kaznu ukida li mi se ova zabrana upravljanja od mjesec dana? Od kojeg to datuma zapravo kreće? Hoću li morati ići na sud ili će mi odluka biti dostavljena na kućnu adresu? Do sad nisam kažnjavan, ulazi li ovo sad u evidenciju kao neki veći prekršaj, tipa ako mi bude potrebna potvrda o nekažnjavanju? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se kazna plati onda nalog postaje pravomoćan što naravno da ne znači da se zabrana ukida. ona će krenuti od trenutka kad ju oni upišu u sustav, to može potrajati par tjedana i treba na mup-ovim stranicama pratiti trenutak kada će zabrana biti upisana. također ako se kazna plati onda se i od njih može tražiti da požure s upisom zabrane (pogotovo ako je riječ o nekoj manjoj postaji), tako da ona prije krene teći i prije će završiti.

ovo ulazi u prekršajnu evidenciju i tamo ostaje 3 godine, a nije relevantno za potvrdu o nekažnjavanju, to je vezano za kaznene stvari, a ovdje je riječ o prekršaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav, maloljetnik sam i prije par večeri sam zaustavljen (naravno bez dozvole) sa 0.67 promila. Ako netko zna, zanima me što sada slijedi? Čuo sam sa raznih strana svašta. Da ću dobit poziv na sud i da će mi tamo odredit kaznu, a s druge strane da će mi doći kazna i da se ja mogu žalit u roku od 10-15 dana? Ako netko zna što me čeka molio bih da pomogne. Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija