Jump to content

Povecanje alimentacije


Antonija29

Preporučene objave

Pozdrav svima

U 3.mjesecu sam preko odvjetnice podnjela tuzbu na sud za povecanje alimentacije za dvoje djece u dobi 13 i 17 godina. Djeca su sada starija godinu dana, otac ima privatni posao i radi u gradskoj firmi odnedavno. Djecu ne viđa niti sudjeluje u didatnim troskovima. Placa uredno 1000kn po djetetu. Starije dijete ima zdravstenih problema jos od prije ali sam prisiljena na bolovanja i ceste godisnje odmore zbog brige o njemu jer otac ne zeli komunicirati uopce. Kako prolazi povecanje na sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki slučaj je priča za sebe. Ukoliko uistinu opravdano tražite povećanje alimentacije i to možete dokazati, te ukoliko ima prostora s očeve strane za povećavanje alimentacije, tada nema zapreka da bi Vam se udovoljilo zahtjevu za povećanje. Također, iznosi koje je otac do sada plaćao nisu u skladu sa Odlukom o minimalnim novčanim iznosima potrebnim za mjesečno uzdržavanje djeteta, a koja kaže da je za dijete od 13 do 18 godina to iznos od 22% prosječne plaće, odnosno 1.373 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 minuta, Antonija29 je napisao:

To sto sam sama financirala sve ekskurzije oba djeteta, ljetovanja, skolovanje, ni lipe ne daje za njih ni u kome smislu, moze li to biti razlog? Pripreme za drzavnu maturu, upis na fakultet? Laptop za mlađe dijete?

Može, jer su to potrebe djece koje se mijenjaju i u Vašem slučaju povećavaju sukladno sa njihovom dobi. Da je alimentacija dostatna za namirenje njihovih potreba, tada ne bi ove izdatke morali podmirivati sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija