Jump to content

Nasljedstvo duga


Petarkb

Preporučene objave

Poštovanje, 

Mamina mama je nedavno preminula, moja majka s njom u kontaktu nije bila 26 godina a ja ju nikad nisam upoznao, jučer nam je u pošti stigla omotnica od nekog odvjetničkog društva koje majku traži da uplati 49 tisuća kuna u roku od 8 dana, majka nije bila na ostavinskoj raspravi, da li postoji sada način da se od toga odrekne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po smrti bake (ovako ću je nazvati, jer mi je lakše za tipkati) tko je rješenjem o nasljeđivanju proglašen njenim nasljednikom? Jeste dobili kakvo rješenje na kućnu adresu s obzirom da majka nije bila prisutna na ostavinskoj raspravi, a koliko vidim iz Vaše objave nije se ni očitovala da se odriče svog nasljedstva koje joj kao kćeri pokojne po zakonu pripada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Petarkb je napisao:

Službeni dopis o pravomoćnom nasljeđivanju nismo dobili, dobili smo samo ispis otvorenih stavaka od javnog bilježnika, da li to ima kakvog udjela?

Javni bilježnik Vam nije dužan dostavljati nikakav dopis o pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju. Naime, rješenje o nasljeđivanju je pravomoćno - ukoliko ste se odrekli prava na žalbu, ukoliko se niste žalili, a protekao je rok za žalbu i ukoliko ste se žalili, a o žalbi je odlučeno na način da je odbačena ili odbijena tj. da je rješenje o nasljeđivanju potvrđeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, Zašto pitam , odrekao sam se poslije smrti u korist oca ,nasljednog dijela poslije mamine smrti , otac je darovao sve unucima , trenutno ima samo pravo doživotnog plodouživanja na njihovim djelovima , sa unucima sam postigao dogovor o razvrgnuću suvlasnićke zajednice , ali naši sudovi već 6 god razvlače razvrgnuće jer se otac kao plodouživatelj i osoba koja je u posjedu stalno žali i trenutno smo u tri sudska procesa, , čeka se samo još jedna odluka višeg suda koji je sam sebe donekle pobio, troškovi suda očevi prema meni narasli su skoro na 150,000 kn tko to plača na kraju balade ,on nema ništa sve je darovao nečacima .

_ da imam i jedno pitanje bez obzira iako Ja imam 69 g ,a otac 94g dali sam Ja ugnjetavano djete jer ovo može trajati još sigurno 15 god ????

uređeno: od kresimir51
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 7 minuta, kresimir51 je napisao:

troškovi suda očevi prema meni narasli su skoro na 150,000 kn tko to plača na kraju balade ,on nema ništa sve je darovao nečacima .

Za kakve troškove ga teretite? Ima li on troškova u odnosu na Vas? Jesu li sve ovo troškovi iz postupka razvrgnuća suvlasništva?

Prije 8 minuta, kresimir51 je napisao:

da imam i jedno pitanje bez obzira iako Ja imam 69 g ,a otac 94g dali sam Ja ugnjetavano djete jer ovo može trajati još sigurno 15 god ????

Zakonski nije regulirano ˝ugnjetavanje˝.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ,troškovi suda , korištenje nekretnina koje je oduzeo silom ,koristio moj suvlasnički dio iznajmljivao ,sina mi izbacio iz suvlasničke nekretnine u 01 u noći itd,i trenutno je dalje je u nepoštenom posjedu , ali kako nazvati njegovo nepoštenje i ponašanje prema meni , nikada mu nisam ništa loše učinio ,a ovo prelazi svaku mjeru ne prema samom meni nego i prema naćacima --

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo što navodite mora biti dosuđeno u Vašu korist, te druga strana dobije rok u kojemu Vam mora podmiriti dosuđeni iznos. Najčešće je to rok od 15 ili 8 dana, a ukoliko ne postupi po sudskoj odluci, tada je ta odluka ovršna isprava temeljem koje možete svoja potraživanja pokušati naplatiti prisilnim putem u ovršnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 12 minuta, kresimir51 je napisao:

Ne , ne postoji ,sve je otac poklonio nećacima ,ovršni postupak je pokrenut radi ispražnjenja i predaje u posjed suvlasnićkog djela nekretnine , troškovi su okvirni nije izvršen konačni obračun sud zavlači ...:vrti:

U tom slučaju, jednog dana po pravomoćnoj i ovršnoj sudskoj odluci o troškovima nećete se moći namiriti u ovršnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, komunikacija super, svaka pohvala.

Ali samo bih ipak želio naglasiti , da naši sudovi vode sud ne gledajući na posljedice, sve se moglo drugačije i sa manje troška riješiti ,ipak je to moj otac i mnogi prolaze kroz isto i to je teško, ali .....takav je život.

Želio bih naglasiti  - da pravo posjeda nije jače od zk izvadka i vlasništva, ovakva parnica ne bi se nikad vodila ..

Muke po Mateju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija