Jump to content

Darovni ugovor /doživotno uživanje


Veronica Babić

Preporučene objave

Poštovanje svim čitateljima Legalisa,

molim za stručan savjet glede moga problema:otac mi je prije 13 godina darovao kuću,i on je zabilježen u tome ugovoru kao doživotni uživalac.Znači vlasnički list iste kuće glasi na moje ime i ima klauzulu po kojoj moj otac ima uživanje.Budući da imam sestru,kojoj to nije pravo,odlučila bih se na korak da ja njoj darujem polovinu te kuće,da joj ugodim i da ne bude zategnutosti u našim odnosima.Da li je moguće i zakonski ispravno dati joj darovni ugovor na 1/2 kuće,iako otac ima uživanje na istu,i da li on zadržava svoje pravo uživanja?Ili nije zakonski dati nekome darovni ugovor na nektetninu ,koju sam ja darovnim ugovorom prije 13 godina dobila?Hvala na možebitnom odgovoru.,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako je na kući upisano pravo osobne služnosti plodouživanja to Vas kao vlasnika kuće ne sprječava da s njom raspolažete u pravnom prometu, ali pri tome prenosite samo ona prava s kojima na kući i raspolažete. Pa darovanje 1/2 kuće nikako ne znači prestanak prava osobne služnosti, jer će ista i dalje teretiti nekretninu bez obzira na promjenu vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija