Jump to content

Program predškole u vrtiću


kokotirena

Preporučene objave

Poštovani,

imamo dvoje djece (6 i 3,5g). Starija djevojčica je uredno cijepljena do 5.te godine, uredno pohađa gradski vrtić (Zagreb) i ove je godine upisana u program predškole (u istom vrtiću, ugovor potpisan). Mlađi sin je dijete s određenim potrebama i nije cijepljen jer ga se zbog dijagnoza, pedijatar ne usudi cijepiti. Temeljem potvrde pedijatra da je cijepljenje odgođeno do daljnjeg, vrtić ga je primio i podržao odluku pedijatra zbog mogućih utjecaja na njegov neurološki razvoj.

Uzdrmani ovom odlukom pedijatra, da se naše mlađe dijete ne cijepi (obzirom da prije nikada nismo sumnjali u sigurnost cijepiva), u strahu smo od daljnjeg cijepljenja djevojčice i nismo ju cijepili cjepivom koje slijedi u dobi od 5godina. Vrtić nam se javio da obavimo cijepljenje koje nam za nju nedostaje jer ju se u protivnom može maknuti iz kolektiva.

Obzirom da je program predškole obvezan od 2014.te godine, zanima me koliko je moguće da vrtić naredi da ju ispišemo / maknemo iz kolektiva? Je li moguće uopće jednostrano od strane vrtića, ispisati već upisano dijete u program predškole?

Molim vas pravno mišljenje kao i link na propise koji nam u ovom slučaju mogu pomoći.

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cijepljenje djece koja pohađaju vrtić regulira se Programom zdravstvene zaštite djece, higijene i pravilne prehrane djece u dječjim vrtićima, a obvezno cijepljenje djece provodi se isključivo prema Programu ob­vez­­nih cijepljenja. Tako da se upis djeteta u vrtić uvjetuje urednim cijepljenjem protiv bolesti iz navedenog Programa obveznih cijepljenja, a iznimka su djeca koja imaju kontraindikacije na pojedina cijepljenja, pa bi se u ovu kategoriju ubrajalo i Vaše mlađe dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija