Jump to content

Udaljenost od međe


paskual

Preporučene objave

Dakle moji susjedi su postavili tik do mog zida ovaj betonski cilindar koji im služi kao upojni bunar kišnice, moja zgrada kameni zid je niža od njihovog vrta za cca 1 metar te je taj metar sa njihove strane nasipan sa zemljom.KAo što se na slici vidi ja sam ostatak zgrade izolirao dok smo bili još u dobrim odnosima, to jest dok su oni imali potreba nas kada su renovirali kuču i služili se našom zgradom za žbukat svoju (inače su slovenci). Kad su završili sa radovima završili smo i na sudu. S obzirom da se nesuglasice sa raznim dopisima i priječenjem prolaza nastavljaju iskreno predmetno problem bimi poslužio kao protuteža.

Naime dio zida koji je do tog cilindra nisam izolirao jer smo si bili dobri i tamo nije bilo nasipano pa nije curila voda kroz zid. Sad zbog tog cilindra ne mogu ni izolirat zid niti ga ožbukat. Štovoše oni su i betonirali ga na moj zid.

Molim da mi se navede zakon ili članak kojim ih mogu tražit da uklone taj cilindar jer moram izvršit prekopotrebne radove izolacije ili žbukanja zida. Te po kojem zakonu se mogu služit njihovom parcelom za izvođenje radova pošto je zid na međi.IMG_20191029_153150.thumb.jpg.db163c897dcd91decc50305c2436228f.jpgIMG_20191029_153157.thumb.jpg.21a5ba01ed1dd906e58639587671e68b.jpg

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , paskual je napisao:

Molim da mi se navede zakon ili članak kojim ih mogu tražit da uklone taj cilindar jer moram izvršit prekopotrebne radove izolacije ili žbukanja zida. Te po kojem zakonu se mogu služit njihovom parcelom za izvođenje radova pošto je zid na međi.

Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Uklanjanje cilindra eventualno prema čl.110 a uporabu njihove nekretnine za izvođenje radova prema čl.107.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija