Jump to content

Rastava


Marinaena

Preporučene objave

Pozdrav

U braku sam 10 godina i imamo djecu od 7 i 17 godina moj muž živi i radi u hrvatskoj a ja sa djecim u inozemstvu, nezaposlena sam jer nemogu radit zbog djece jer sam sama. Moj muž ima dvije firme i imamo dovoljno za život s njegovom plačom. Živim kao postanar pa me interesira ako se razvedem koja prava imam u tim firmama dali mogu steči nekakva mjesečna primanja i dali mi mpže oduzet djecu pošto sam ja nezaposlena i bez novaca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca imaju pravo na uzdržavanje od oca po hrvatskom pravu, u mjesečnom iznosu ovisno o njegovim mjesečnim prihodima. Ako se razvedete, Vi također možete ostvariti uzdržavanje ako ste nesposobni za rad (bolesni, invalidni itd.) te se ne možete zaposliti ili ne možete ostvariti prihode iz svoje imovine. U postupku razvoda, djeca će reći svoje s kojim roditeljem žele živjeti, a sud će ovisno o tome što je najbolji interes djece odlučiti s kime će djeca živjeti. Osim toga, ako je suprug firme u Hrvatskoj osnovao dok je bio u braku s Vama, polovica vlasničkih udjela u tim firmama pripada Vama, kao i polovica bilo koje imovine koja glasi na njega, a da ju je on stekao radom za vrijeme trajanja bračne zajednice.

Međutim, iz Vašeg pitanja proizlazi da Vi i suprug više ne živite u bračnoj zajednici (zajednici stola i postelje), da više ne živite kao muž i žena? Otkada je to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija