tonyx objavljeno: 6. studeni 2019. Dijeli objavljeno: 6. studeni 2019. Pozdrav svima! Molio bih za jednu pomoć ili informaciju. Dakle, krajem 10. mjeseca sam dobio rješenje od Općinskog suda da se oslobađam od preostalih obveza u odnosu na osnove za plaćanje. Bio sam na FINI i kod njih su svi dugovi maknuti, tj. na nuli sam. Ali, SVEA EKONOMI, koja je bila upisana i u FINI, skida direktno dio primanja i od poslodavca. Zanima me da li bi trebali povući taj nalog za obustavu plaće s obzirom da Rješenje o ovrhi broj xxxxx/yyyy koje su poslali poslodavcu, sud poništio, tj. oslobodio me od daljnjeg plaćanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 6. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2019. A obzirom da ste oslobođeni od te obveze i u odnosu na tog vjerovnika, rješenje koje ste zaprimi od suda dostavite svom poslodavcu, pa neka on zatraži službeno očitovanje od ovrhovoditelja i neka Vas upozna sa podatkom, koliko je duga naplaćeno temeljem te osnove od koje ste oslobođeni. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tonyx odgovoreno: 6. studeni 2019. Autor Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2019. To sam danas napravio i dobio sam potvrdu gdje piše koliko je uplaćeno u korist SVEA EKONOMI. Pretpostavljam da SVEA neće dobiti to rješenje. Da li ih ja moram kontaktirati i poslati to? Ili će se svejedno oni naplatiti do kraja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 6. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2019. Prije 1 minutu, tonyx je napisao: Pretpostavljam da SVEA neće dobiti to rješenje. Dobili su rješenje kao vjerovnici u postupku i to preko e-oglasne ploče. Prije 1 minutu, tonyx je napisao: Da li ih ja moram kontaktirati i poslati to? Kontaktirajte ih, ali samo pisanim putem i to slati isključivo samo preporučeno sa povratnicom. Prije 2 minuta, tonyx je napisao: Ili će se svejedno oni naplatiti do kraja? Tražite ih pismeno da se očituju o svome postupanju, zatim da hitno povuku prisilnu naplatu potraživanja preko plaće i da Vam sukladno odredbama Ovršnog zakona u roku 8 dana od dana zaprimanja Vašeg pismena vrate sva nezakonito naplaćena sredstva zajedno sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatnom stopom, jer ćete u protivnom svoja prava potraživati na sudu i to u protuovršnom postupku sukladno čl. 62. Ovršnog zakona. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tonyx odgovoreno: 6. studeni 2019. Autor Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2019. Hvala na pomoći i na in formacijama. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.