Jump to content

hrvi


anonimno

Preporučene objave

15.11.2006. dobio sam častan otpust uz pravo na traženje inv.mirovine,godinu dana sam na bolovanju-ptsp.čekam da me pozovu u tvrtkovu .kakve su mi šanse za inv.mirovinu i kolika bi mi bila otprilike mirovina,čin narednik.prvostupanjska me odbila jer nisam imao svu potrebnu lječničku dokumentaciju,ležao sam i u bolnici sad mi je sva dokumentacija u zagrebu.unaprjed hvala. 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno ćeš otići u invalidsku mirovinu bez statusa HRVI, a onda ti je manji koeficijent pilikom izračuna. Tu ovisi i dali si dragovoljac, kakav ti je ratni put, koliko si vremena proveo u ratu, koliko se liječiš i x stvari. Za sada je vrlo rano govoriti o bilo kakvim izračunima ali po ovome što si napisao pretpostavljam da bi mirovina bila ? Ne vrijedi nagađati jer je nemoguće sada izračunati. Loše je što te prvostupanjska odbila. Moraš čekati vještačenje, a onda pitaj.

 

Pozdrav.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa katkad individualno i o vještaku. Ovisi o godinama starosti i staža, eventualnom ranjavanju (što je vrlo bitno) i medicinskoj dokumentaciji, ratnom putu, a i vremenu provedenom na bojišnici. Nije dovoljno da Vi mislite da imate dobru dokumentaciju nego to jednostavno mora biti čitav elaborat uz dugogodišnje liječenje uglavnom (ako s ide samo na PTSP), iako ima i onih koji su uz kratkotrajno liječenje uspjeli ishodovati svoj cilj.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bio sam danas sa kolegom iz specijalne i veli mi, ustvari pokazao je rješenje prvostupanjske komisije gdje su mu dali manje od 20 % rvi na osnovu bolesti ptsp f43f60. vještak mu je napisao da je za vrijeme rata bio bolničar.

Kad sam ga pitao kako se to desilo rekao je da ga je vještak pitao da mu ovaj navede neke stresne situacije a ovaj mu spomene da je krpao našeg zapovjednika i još par kolega koji su aktivirali poteznu minu. Pita njega vještak otkud njemu iskustvo za pružanje prve pomoći a veli njemu moj kolega, pa kad smo bili na specijalističkoj obuci u malom lošinju imali smo i tečaj iz prve pomoći. i vještak njemu da zanimanje bolničar a ne specijalac.

dakle drage kolege specijalci pazite dobro šta pričate kod vještaka i na komisijama.

ovo nije zafrkancija jer sam vidio rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako misliš koliko love ?

 

Pa zavisi di radiš, jesi zaposlen itd. ?

 

Ako radiš u MUP-u, onda kada dobiješ rješenje o mirovini više nema plaće i moraš vratiti značku i službenu, a do tada primaš plaću kao do sada.

A i otpremninu dobiješ tek po rješenju o mirovini.

 

Ti dobivaš plaću sve dok te ne pozovu u Tvrtkovu, odnosno do rješenja o mirovini. :čekić: :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma specijalac od glave do pete, dragovoljac prošao sve borbene akcije, bio u posebnom vodu, znaš oni koji uvjek idu ispred nas, mine izvid ....nakon rata bio u konjici itd. na bolovanju više od godinu dana i još se uvijek liječi. znaš koliko je sati kad se vještak iz mirovinskog nije mogao načuditi. normalno otišao je u županijski ured hvidre gdje mu je pravnik sastavio žalbu.

a jedan kolega istog kova kao i ovaj dobije prvostupanjsku 40% a drugostupanjska mu sve skine, ajd' budi sad pametan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija