Vedranosi objavljeno: 12. studeni 2019. objavljeno: 12. studeni 2019. Molim vas da mi kazete suprug mi je preminuo imamo 3 malodobne djece suprug ni ja nemamo nista na sebi osi sto suprug ima blokirane racune da li ja to nasljedujem njegove dugove ili mogu odbiti Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 12. studeni 2019. odgovoreno: 12. studeni 2019. Ako ostavitelj nije imao nikakvu imovinu koja se može nasljeđivati (nekretnine, pokretnine, imovinska prava), onda se ostavinski postupak neće provoditi i neće biti utvrđivani nasljednici, pa kako nema imovine za nasljeđivanje, nema niti odgovornosti za dugove do visine naslijeđene imovine. Citiraj
Vedranosi odgovoreno: 13. studeni 2019. Autor odgovoreno: 13. studeni 2019. Ja sam sigurna da nije imo nista na sebi samo dugove mislim da me zbog dugova zovu na ostavinsku jel dobila sam poziv Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 13. studeni 2019. odgovoreno: 13. studeni 2019. Odite na ostavinsku pa ćete saznati što je predmet nasljeđivanja (može biti pravo korištenja grobnog mjesta i sl.), i onda se na ostavinskoj odreknite nasljedstva. Ako se ne pojavite, smatra se da ste prihvatili nasljedstvo. Matrix 1 Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 13. studeni 2019. odgovoreno: 13. studeni 2019. prije 7 sati , Vedranosi je napisao: mislim da me zbog dugova zovu na ostavinsku Ne bi Vas zvali samo radi dugova, tako da očito niste upoznati sa stvarnim stanjem, pa se najbolje odazvati i sukladno informacijama koje dobijete, očitovati se na ostavinskoj raspravi. Matrix 1 Citiraj
čudo odgovoreno: 16. studeni 2019. odgovoreno: 16. studeni 2019. (uređeno) Već sam negdje pisao, idite prije ostavinske, razgovarati s nadležnim Javnim bilježnikom zbog pripreme za ostavinsku, možda Vam se posreći, i Javni bilježnik Vas primi, i prije ostavinske možete saznati sve o eventualnoj ostaviskoj imovini, i tako se pravno prije same rasprave, kvalitetnije pripremiti za istu. Pokušajte razgovarati, jer može se dogoditi, da zbog nepoznavanja situacije, na ostavinskoj donesete krive odluke, a onda je više za sve kasno. uređeno: 16. studeni 2019. od čudo Matrix 1 Citiraj
Vedranosi odgovoreno: 17. studeni 2019. Autor odgovoreno: 17. studeni 2019. Sutra imam ostavinsku neznam sta krivo mogu donjet nevjerujem da suprug ima nesto bio je bolestan nije radio bicu sretna ako budem mogla odbit da nejdu dugovi na mene.Da ima sta bilo bi dobro mogla bi preklopit pa nebi na mene isli dugovi a to nevjerujem.Zaboravila sam pitat suprug je prije dobio papir za jednostavni stecaj al nije htio predavat do sad nista nije dobio odgovor a tamo je pisalo da ako ne odbije isto ulazi u taj jednostavni stecaj .Da li mu mogu sad oprostiti dugove i ako je umro. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 17. studeni 2019. odgovoreno: 17. studeni 2019. prije 5 sati , Vedranosi je napisao: Da li mu mogu sad oprostiti dugove i ako je umro. Ne, jer se postupak ne može voditi u odnosu na pokojnu osobu. Citiraj
Matrix odgovoreno: 17. studeni 2019. odgovoreno: 17. studeni 2019. prije 9 sati , Vedranosi je napisao: bicu sretna ako budem mogla odbit da nejdu dugovi na mene To je vaše pravo koje vam ne može biti uskraćeno. Citiraj
Vedranosi odgovoreno: 18. studeni 2019. Autor odgovoreno: 18. studeni 2019. Hvala svima bila sam na ostavinskoj bilo je iz drugog stupa mirovinskog sto je prije suprugu kad je radio uzimano iz place,ja sam to odbila .Nece biti nikakog postupka i nece dugovi ici na mene. Citiraj
Matrix odgovoreno: 18. studeni 2019. odgovoreno: 18. studeni 2019. Prije 25 minuta, Vedranosi je napisao: nece dugovi ici na mene Iz mjere opreza: Neovisno o činjenici neprovođenja ostavinskog postupka treba biti krajnje oprezan, ovo iz razloga što vi još uvijek imate procesnu legitimaciju u slučaju da se vjerovnici opredijele na sudski postupak protiv vas, što će reči da sud neće odbaciti tužbu ili odbiti tužbeni zahtjev samo iz razloga što niste ništa nasljedili, več bi se u postupku upravo Vi morali pozvati na takvu činjenicu (prigovor materijalno-pravne prirode) obzirom da sud na istu ne pazi po službenoj dužnosti. U svakom slučaju izbjegavati bilo kakve pregovore sa vjerovnicima, a kamo li da nešto potpisujete. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 19. studeni 2019. odgovoreno: 19. studeni 2019. prije 13 sati , Vedranosi je napisao: Nece biti nikakog postupka i nece dugovi ici na mene. Rješenjem će netko biti proglašen nasljednikom i onda taj odgovara za dugove. Za pokretanje bilo kakvog ovršnog postupka potrebno je pravomoćno rješenje o nasljeđivanju. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.