Jump to content

Nasljeđivanje nekretnine i parcelacija


IgyZG

Preporučene objave

Pitanje. Čovjek je vlasnik nekoliko zemljišnoknjižnih čestica. Preminuo je i kako nije imao djece, jedini zakonski nasljednik je njegov bratić. E sad, taj njegov bratić, koji je nasljednik, od tih svih čestica koje je naslijedio želi samo dvije katastarske čestice darovati svojoj kćeri. Kada na ovom linku unesem jednu od te dvije katastarske čestice, njena veza na zemljišnim knjigama pokazuje da se pod tim zemljišnoknjižnim brojem nalaze i druge čestice, koje taj bratić ne bio darovao svojoj kćeri. Dakle, u zemljišnim knjigama pod jednim brojem postoji više parcela, a on bi, kada i službeno postane njihov vlasnik, od tih svih parcela samo dvije katastarske čestice darovao svojoj kćeri.
Što je potrebno napraviti da se te sve zemljišnoknjižne čestice prebace u vlasništvo nasljednika (bratića) i, kad se to riješi, što je potrebno napraviti da se od tih svih čestica koje je on naslijedio samo te dvije katastarske čestice daruju njegovoj kćeri?

uređeno: od IgyZG
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija