Jump to content

Ovrsili mi firmu dva puta za isti dug


vamius

Preporučene objave

Znaci prosli mjesec mi stigla ovrha od Eos Matrix u vezi duga prema HT-u.

Bile su dvije opcije, da ovrhu platim s predvidivim troskovima (oko 2400kn) u roku 8 dana ili da cekam ovrhu Fine s dodatnim troškovima (3000+kn).

Ja sam platio ovrhu s predvidim troskovima od 2400kn i poslao putem maila potvrdu EOS Matrixu nakon cega su mi potvrdili da dalje nece poduzimati pravne mjere.

Mjesec dana kasnije, odnosno danas se budim i vidim da mi je racun firme blokiran i da su mi skinuli 23 kune i 62 lipe koje sam imao na računu.

Zovem T-Com i pitam jel imam kakve dugove prema njima, oni mi kazu da imam i da zovem Eos Matrix u vezi toga. Zovem EOS i pitam jel imam dug i kazu mi da imam i prema iznosu koji su spomenuli zakljucim da je to onaj dug koji sam platio prosli mjesec s predvidivim troskovima (2400kn) ali da mi ne mogu oni pomoci nego da se moram cuti s njihovom pravnom službom.

Ostavio sam im broj i sad cekam EOSovu pravnu sluzbu da me sutra nazovu jer valjda hoce posto nisu danas.

Da li sad ima smisla da zovem Finu ili javnog bilježnika preko kojeg je isla ovrha ili da samo cekam EOS koji se mozda javi sutra, a mozda i ne javi.

Kako mislite da ce se situacija dalje odvijati? Ima li tko slicna iskustva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupili ste pogrešno, jer ste potvrdu o uplati trebali dostaviti javnom bilježniku koji Vam je i dostavio rješenje o ovrsi, te ste trebali tražiti da se hitno obustavi ovršni postupak s obzirom da je dug u roku od 8 dana računajući od dana zaprimanja podmiren u cijelosti. Sada Vam jedino preostaje da pričekate reakciju Eosa, a ukoliko ista izostane da svoja prava potražujete sudskim putem tj. po čl. 210. Ovršnog zakon da tražite proglašenje ovrhe nedopuštenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija