Jump to content

povucena ovrha pa ponovo pokrenuta


mimi1896

Preporučene objave

pozdrav 

imam pitanje dal se neko susreo a ovim slucajem. Dakle imali smo ovrhe na fini i kad smo skupili novce a to je bilo prije godinu dana otisli smo platiti sve dugove po ovrhama. u fini su nam rekli da nam je dug s 21 000,00 kn smanjen na 5 800,00 kn u otpisu dugova i receno nam je da je to ukupni iznos svih ovrha pokrenutih. Platili smo sve odjednom kad bi nakon 6 mjeseci dosle dvije plave koverte kako dugujemo jos 8 600,00 kuna po starim ovrhama. Te dvije ovrhe su bile povucene pa nakon otpisa dugova ponovo pokrenute sa svim kamatama i troskovima za  8 godina koliko je stara ovrha. Je li moguce da su tako pokusali izbjeci da i se potrazivanje otpise? I mozemo li nesto poduzeti povodom toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dug u A1 prijasnji VIP

kad smo pitali u fini za stanje svih ovrha tocno nam je receno kolko je otpisano i koliko je ostalo za platiti i da su sve ovrhe dosadasnje zatvorene. Zbog toga nam nije jasno kako nam je sluzbenica rekla da je sve rijeseno i placeno i nakon toga ponovo dobijemo na naplatu ovrhu koja je prije godinu dana bila rijesena. a pod to rijesena ne znam sta tocno je poduzeto (povucena/placena/ili otpisani dug)  to su rijeci sluzbenice iz fine. Nama je sluzbenica rekla  samo koji je ukupan iznos svih dugova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, mimi1896 je napisao:

a pod to rijesena ne znam sta tocno je poduzeto (povucena/placena/ili otpisani dug)  to su rijeci sluzbenice iz fine.

U ovom je problem, nemate potpune informacije. U ovršnom postupku se prijedlog može slobodno u bilo kojem trenutku povući, te kasnije ponovno dostaviti na naplatu. Bitno je provjeriti, je li ovrha povučena ili je plaćena ili možda otpisana, ove radnje nemaju isti učinak u odnosu na postojanje duga i mogućnost ponovnog pokušaja naplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija