filip1980 objavljeno: 24. studeni 2019. objavljeno: 24. studeni 2019. Policajac u civilu me ulovio dok sam pušio joint, pri samom kraju. Joint oduzet, izdan prekršajni nalog i dvije uplatnice, 5000 kn plus 500 kn troškovi utvrđivanja prekršaja, a ako platim u roku 8 dana onda plaćam 2/3 iznosa od 5000 kn plus 500 kn. Da li odmah platiti ili se žaliti jer je prvi prekršaj? Što mogu očekivati od žalbe? Ako platim odmah, da li to svejedno ide dalje na sud pa će mi doma doći nešto od suda pa ću imati još posla ili neće ništa doći? Citiraj
sivko odgovoreno: 24. studeni 2019. odgovoreno: 24. studeni 2019. Ako platiš odmah nema više nikakve papirologije niti ide na sud. Možeš se žalit tj.tražit smanjenje kazne od koje opet plaćaš 2/3 i sudske troškove a kaznu će sigurno smanjit. drot13 1 Citiraj
tonybaraba odgovoreno: 24. studeni 2019. odgovoreno: 24. studeni 2019. I to je prekrsaj za 5000 kn kazne.Znam da te strah ali ja sigurno nebi nista platio.N3k dignu optuzni prijedlog pa.da vidimo sto ti se stavlja na teret. Nisi pusio joint vec duhan u papiricu oblika jointa.Moraju dokazati da se radi o jointu.Posto si bio na kraju nema.tu nikakve droge vec eventualno tragova droge .Posjedovanje tragova droge nije ni prekrsajno ni kazneno djelo. drot13 1 Citiraj
sivko odgovoreno: 24. studeni 2019. odgovoreno: 24. studeni 2019. Nema podizanja nikakvog optužnog prijedloga. drot13 1 Citiraj
drot13 odgovoreno: 24. studeni 2019. odgovoreno: 24. studeni 2019. Tonybaraba, napravit ćeš čovjeku problem i molim te da to ne radiš. Izdan mu je prekršajni nalog, pa se može ili žaliti ili prihvatiti i platiti kaznu, nema nikakvog prekršajnog naloga. A što se tiče droge i tragova, može se tražiti vještačenje, ali će bilo kakav pozitivan rezultat potvrditi osuđujuću presudu, a još će morati platiti i troškove vještačenja, koji u nekom slučaju mogu biti skoro kao minimalna kazna. Citiraj
drot13 odgovoreno: 24. studeni 2019. odgovoreno: 24. studeni 2019. Ma nije bed, nego samo da ne bi čovjek čekao nešto što neće doći, pa da mu prođu rokovi... Citiraj
tonybaraba odgovoreno: 24. studeni 2019. odgovoreno: 24. studeni 2019. Ogorcen sam kako sistem za tako beznacajna djela dzonom ide na mlade ljude. Savjetujem mu i ja da plati i to zavrsi sto prije ali tuzan sam kad se takve stvari procesuiraju. drot13 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.