Jump to content

Obaveza placanja rada ucitelja


Brianna

Preporučene objave

Poštovani, 

Kao roditelj ucenika ukljucenog u cjelodnevno odgojno obrazovni rad skole, sklopila sam ugovor sa skolom. Clankom 4. Ugovora propisano je da se roditelj obvezuje placati troskove rada ucitelja tijekom 10 mjeseci. Clankom 5. Ugovor obvezuje roditelja da rad ucitelja, roditelj placa u punom ugovorenom iznosu bez obzira na izostanak ucenika (npr. bolest). Zanima me da li imam osnove odbiti placanje u punom iznosu rad ucitelja za vrijeme trajanja strajka s obzirom da je ugovorom propisana obveza placanja rada ucitelja, ali ne i ovakvih iznimki. 

Isto tako zanima me da li je skola u duhu sa zakonom ukoliko propise da se marenda otkazuje na tjednoj bazi a ne na dnevnoj i to najkasnije do petka do 15h (koji prethodi tjednu izostanka djeteta iz skole. (Npr. Zbog bolesti).  Naime, nitko ne moze unaprijed predvidjeti kada ce dijete biti bolesno, a primjerice u mom slucaju, dijete se razbolilo u srijedu 6.11. na dan strajka te po pravilima skole ispada da sam 31.10. do 15h trebala otkazati marendu za 7.11 i 8.11. kako ne bih morala placati obrok u skoli za vrijeme izostanka djeteta. Isto tako sam 8.11. do 15h trebala otkazati marendu za cijeli sljedeci tjedan, naravno ako dijete ne ozdravi do ponedjeljka. 

Nadalje, trece pitanje je, kome se mogu obratiti ukoliko skola ne isplacuje troskove prijevoza za roditelja i dijete koje je obavezno odlaziti na strucnu pomoc (npr. Logoped) koji nije u skoli vec na drugoj lokaciji. Naime, troskovi prijevoza nisu mi isplaceni za skolsku godinu 2018/2019. 

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i savjetima.

uređeno: od Brianna
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pronašla sam Pravilnik o kućnom redu te Godišnji Plan i program rada škole te druge Akte koji se ne odnose na moja pitanja (npr. Pravilnik o zaštiti od požara, Etički kodeks, Pravilnik o zapošljavanju). Niti u jednom nisam pronašla ništa od navedenog.

Što se tiče trećeg pitanja o povećanim troškovima prijevoza koje mi nije isplaćeno za školsku godinu 2018/2019. Uspjela sam pronaći na internetu Odluku Ministarstva vezano za navedene troškove koja u točki X. kaže da je škola dužna dostaviti Zahtjev Ministarstvu do 10. u mjesecu za protekli mjesec. Ne znam koju težinu ima Odluka Misnistarstva ili škola može raditi šta hoće pa Zahtjeve slati kada stigne, ako stigne itd. Kada sam na početku mjeseca postavila pitanje školi što se s isplatom dogodilo, odgovorili su mi da mi ne mogu dati informaciju jer imaju Reviziju, da se strpim (nakon godine dana) i kada im sve to završi, da će onda vidjeti što i kako (hm, da). 

 

Upravo zbog svih prethodnih pitanja, a manjka konkretnih informacija sam postavila ovdje pitanja, jer stvarno neznam koga da pitam, a svaki prethodni put ste mi dali dobre odgovore. :-)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U niti jednom internom aktu nećete pronaći što tražite jer sve škole, kao i moja imaju slične. Ovo nije regulirano internim aktima u većini slučajeva.

Obzirom da osnivač uz roditelje financira plaće učitelja u produženom boravku, pronađite Pravilnik o provođenju programa produženog boravka grada koji je osnivač škole. Ugovor mora biti usklađen s istime.

Našim pravilnikom je jasno naznačeno da se cijena umanjuje ovisno o broju dana izostanka djeteta. Pretpostavljam da osnivač ne želi platiti apsolutno ništa učitelju i da se navedeno prelama preko roditelja. Imamo iste probleme.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija