Jump to content

objava fotografije


SANJINR

Preporučene objave

D dan ukoliko netko objavljuje na fb moju fotografiju te se ispod nje pisu uvredljivi komentari i neistine kako od osobe koja je objavila tako i od dr sudionika.Forogr se baravno objavljuje protiv moje volje,a lodnesao sam i priv tuzbu zbog lovrede prava osobnosti.Dali ima jos neki pravni akt po kojem mogu tu osobu utuziti jer se obj moje fotografije lonavlja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po pravilima koja uređuju intelektualno vlasništvo, autorsko pravo pripada onome tko je proizveo, izradio tu fotografiju, a ne Vama kao modelu. Međutim, ako sama fotografija nije ni na koji način nagrđena, onda ni fotograf nema pravo na zaštitu svog autorskog prava protiv zlouporabe, već samo ono što ste već ranije poduzeli za zaštitu svoje časti i ugleda Vam može pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle osim tuzbe za povredu prava osobnosti nemogu nista drugo poduzeti da se objavljivanje moje forografije zaustavi od strane te osobe???ona moze tu fotografiju u nedogled stavljati na fb na "javno" i to sto me se ispod fotografije vrijedja omalovazava pa cak i prijeti nema nikakvo drugo pravno uporiste za stopiranje objavljivanja??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nije istekao rok od 3 mjeseca od saznanja za počinjeno kazneno djelo, možete te osobe tužiti i privatnom kaznenom tužbom za uvredu, klevetu, teško sramoćenje... Propisane su novčane kazne za počinitelje, i tada te osobe imaju u kaznenoj evidenciji osudu za kaznena djela.

Stopiranje objavljivanja tražite od FB-a, prijavite neprikladni sadržaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Dobar dan svima ,

Pitanje .. Bivša je objavila nekoliko fotografija na fejsu bez mojeg dopuštenja i na moju molbu da me potpiše ili fotku obriše - uporno odbija ... da li je mogu tužbom natjerati da je makne sa fejsa.  ? 

Radi se o i  o meni dragim fotografijama kućnog ljubimca iz moje kolekcije nastale u doba dok smo bili skupa a  koje sam joj dao u dobroj vjeri da ima koju za uspomenu a ne da ih javno objavljuje. 

Hvala unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija