Jump to content

Prigovor odbijen


Alen2222

Preporučene objave

Pozdrav , nisam znao kako nazvati temu pa sam ovako jednostavno.

Neznam dali trazim savjet ali objasnjenje trazim definitivno , ako mi ga netko moze dati.

Naime , bio sam zaustavljen od strane policije. U krvi sam imao oko 1,6 promila. Nikakvih problema nije bilo , sve uljudno rijesio sa gospodom policajcima. Na mjestu dogadaja su mi napisali kaznu od 5000 kn i oduzimanje dozvole na 6 mjeseci. Moram napomenuti da se to dogodilo prosle godine , znaci prije ovog novog zakona.

Napisao sam prigovor za smanjenje novcane kazne i smanjenje oduzimanja vozacke dozvole ( koja mi je potrebna za posao dostave ). Prigovor je u potpunosti odbijen , znaci ostalo je 5000 kn i 6 mjeseci bez dozvole.

Nebi bio zbunjen da mi to nije prvi prekrsaj ikada u zivotu. Osobno znam ljude koji su ucinili slicne prekrsaje i apsolutno svima je smanjen bar dio kazne. Smanjen je cak i onima kojima nije prvi prekrsaj.

Po internetu sam jako puno slucajeva procitao i nisam naisao na niti jedan slucaj gdje se kazna za prvi prekrsaj nije bar malo smanjila. Znaci niti sam osobno cuo niti sam negdje procitao da je prigovor za prvi prekrsaj totalno odbijen.

Pa dali mi netko moze objasniti dali je to opce moguce ili sam ja neki jedinstveni slucaj.

Znam da sve ovisi od suca do suca , ali kako sam naveo od toliko slucaja i toliko sudaca da je bas moj meni odbio , ne razumijem.

P.S. Na odgovoru od prigovora ne pise niti da imam niti da nemam pravo na ponovnu zalbu.

Eto , hvala unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav,

molim za razumijevanje jer nisam stručan glede tematike pa će pitanje možda zvučati čudno.

Koja je razlika između Prekršajnog suda i Visokog prekršajnog suda? (osim u nazivu)

Odnosno:

a.) kojoj instituciji se žalim kada dobijem prekršajni nalog od policije (vožnja u alkoholiziranom stanju)

b.) kada se moj prigovor obradi te uzmimo za primjer isti bude odbijen, od koga dobivam rješenje te mogu li se žaliti na isto

c.) do kojeg momenta se mogu žaliti, odnosno po zaprimanju kojeg rješenja te od koje institucije nemam više mogućnost žalbe

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Visoki prekršajni sud je iznad prekršajnog, pa kada se žališ na presudu prekršajnog suda, o žalbi odlučuje Visoki prekršajni sud.

 

Ako ti policija izda obavezni prekršajni nalog i si se žališ, onda o tome odlučuje prekršajni sud i više nemaš dalje pravo žalbe.

Ako ti policija izda prekršajni nalog i ti se žališ, onda o tome odlučuje prekršajni sud. Na tu presudu prekršajnog suda imaš pravo žalbe, a onda o njoj odlučuje Visoki prekršajni sud i više nemaš dalje pravo žalbe.

Ako policija ne izda onavezni prekršajni nalog ni prekršajni nalog, nego podnese optužni prijedlog prekršajnom sudu, na tu presudu prekršajnog suda imaš pravo žalbe, a onda o njoj odlučuje Visoki prekršajni sud i više nemaš dalje pravo žalbe.

 

Žalbu šalješ onom tijelu na čiji akt se žališ, a oni su to dužni poslati višem tijelu (na nalog policije žalbu šalješ policiji koja ti ga je izdala, a oni ga automatski šalju nadležnom sudu).

 

U svakom aktu na kraju imaš pouku o pravu na žalbu, tj. direktno piše imaš li još to pravo ili nemaš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Evo i meni se to dogodilo. Naime, dobila sam kaznu zbog 1,54 promila 10 tisuća kuna uz 3 mjeseca bez vozačke. Stvarno ne razumijem kako mi nisu smanjili bar dio, s obzirom da sam nezaposlena, a i s obzirom da mi je to prvi prekršaj ikad u 10 godina vozačkog "staža"..

uređeno: od anga123
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija