Jump to content

Ovrha koja ne glasni na nikoga


Gerira

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam specifičnu situaciju. Vodovod nije slao račune nekih 5-6 godina (kuća se povremeno koristila u tom periodu) i poslali su prvi račun tek nedavno. Nedugo nakon računa, došao je dopis iz odvjetničkog ureda naslovljen na prezime obitelji (ne na specifičnu osobu) gdje se traži podmirenje dugovanja i da je ovrha pokrenuta.

Mene zanima, pošto je zastara za komunalna dugovanja 2 godine (ako se ne varam), vodovod se nije udostojio poslati niti jedan račun ni opomenu godinama, kako postupiti u ovoj situaciji? Radi se o dugovanju za koje je prošlo više od 2 godine, ovrha koliko smo shvatili nije naslovljena na nikog specifično sudeći po dopisu (vlasnik nije prebacio priključak na svoje ime, na to ne mogu utjecati jer ja nisam vlasnik, neriješeno imovinsko pitanje).

Također, kako može ovrha biti pokrenuta ako nije niti jedna opomena poslana, prijedlog za ovrhu nije nikada došao poštom i na kraju krajeva, koga bi uopće ovršili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je ovrha pokrenuta, tada je prekinuta zastara. A da bi ovrha bila pokrenut protiv nekoga, ovrhovoditelj mora točno navesti ime, prezime, adresu, OIB ovršenika... Tako da bi bilo najbolje da ih tražite podatak pred kojim javnim bilježnikom je pokrenuta ovrha i pod kojim poslovnim brojem, i tek uvidom u spis možete saznati konkretnije informacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija