Dato objavljeno: 11. prosinac 2019. Dijeli objavljeno: 11. prosinac 2019. Poštovani, molim vas savjet odakle početi i koja su moja prava za razvod braka,jer brak više ne ide. Zaposlena sam majka dvoje djece u dobi 9 i 3 godine. Živimo u kući njegovih roditelja, kat ispod. Ja i djeca bi isli u podstanare. Kako se određuje visina alimentacije? I mogu li prije postupka razvoda odseliti s djecom? Odselili bi u mjesto 3 kilometra udaljenosti od sadašnje adrese, i tu su djeci vrtić i škola. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 11. prosinac 2019. Dijeli odgovoreno: 11. prosinac 2019. Bračni drugovi koji imaju zajedničku maloljetnu djecu dužni su prije pokretanja sudskog postupka za razvod braka, sudjelovati u postupku obveznog savjetovanja koje provodi CZSS, tako da Vam je prava radnja da se obratite njima. Alimentacija bi za dijete do 6 godina iznosila 17% prosječne plaće tj. 1.061 kn, a za dijete od 7 do 12 godina 20% prosječne plaće tj. 1.248 kn, naravno osim ako djeca nemaju nekakve posebne potrebe kao npr. zdravstvene probleme i slično, tada bi ovi iznosi mogli biti i veći. Možete odseliti, ali otac mora biti upoznat sa tom informacijom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.