Jump to content

Ovrha od bivšeg poslodavca


kulisleg

Preporučene objave

15.8. sam prestao raditi u tvrtci. Prijenosno računalo koje nisam nikada zadužio nego trebao popraviti za kolegu sam ostavio na lokaciji u tvrtci s kojom smo surađivali, još uvijek je tamo. Telefonski je dogovoreno s direktorom da će njihov tehničar to preuzeti, jer su taman bili godišnji. Računalo je još tamo, niko ga nije došao preuzeti a ja više nisam u Zagrebu. Stiglo mi je na ZG adresu rješenje o ovrsi, naplaćuju mi prijenosno računalo 8 tisuća kuna. Ponavljam, niti je moje, niti sam ga bio zadužio, ostalo je na testiranju u tvrtci s kojom smo radili i niko ga nije preuzeo. Dakle, oni su meni ispostavili račun i na osnovu njega me ovršuju! 
Što mogu učiniti, kako se žaliti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, još nešto, broj koji sam prije koristio mi više nije u funkciji pa me nisu mogli dobiti na telefon, ali prije zaposlenja tamo, kao i za vrijeme posla, koristili smo i komunicirali i privatnim kanalima komunikacije (Gmail) i niti jedan jedini mail mi nisu poslali da niko nije preuzeo računalo, niti išta na tu temu???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz rješenje je dostavljen i račun. Čak nevezano uz činjenice da taj prijenosnik ne vrijedi toliko te da je u toj informatičkoj tvrtci i da ih čeka, meni je nevjerojatno da oni meni mogu ispostaviti račun tek tako. Pa šta sad, da ja njima pošaljem račun na isto toliko za čuvanje prijenosnika? Prestrašno.

 I zar uz račun ne bi trebala biti ponuda, narudžba, otpremnica? Nešto potpisano? Pa ne mogu se valjda tek tako slati računi?

uređeno: od kulisleg
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , kulisleg je napisao:

Što mogu učiniti, kako se žaliti?

Pogledajte Ovršni zakon i to čl. 57. koji regulira pitanje prigovora protiv rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. Također, pogledajte i čl. 50. Ovršnog zakona, da vidite koji bi po zakonu bili osnovani razlozi za ovaj Vaš prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija