Jump to content

Privremeni boravak i promjena prezimena


kurismakku

Preporučene objave

Pozdrav,

Nedavno smo pokrenuli proces sklapanja braka kod matičara, datum vjenčanja je krajem ovog mjeseca, ja sam iz Hrvatske, a buduća supruga je sa Filipina.

Temeljem toga smo pokrenuli proces za dobivanje privremenog boravka, dokumenti su prihvaćeni i trenutno je postupak u procesu te ćemo znati da li je dobila privremeni boravak za 30-60 dana.

Inicijalno nismo htjeli da ona promijeni prezime, ali nakon što smo čuli i neke pozitivne informacije vezane za taj problem, odlučili smo provjeriti detaljnije da li bi promjena prezima mogla imati negativne posljedice na dobivanje privremenog boravka.

Znači moje pitanje je, ako odemo kod matičara i promijenimo odluku vezanu za promjenu prezimena, nakon sklapanja braka i promjene prezimena, da li će to imati utjecaja na dobivanje privremenog boravka koji je već u procesu?

Naravno nakon sklapanja braka i promjene prezimena pokrenuti cemo proces izrade nove putovnice, ali taj proces traje oko 30 dana, a njezina turisticka viza istjece sredinom iduceg mjeseca.

Pitam ovdje jer smo zvali i posjetili policiju i oba puta nisu bili sigurni oko svojih odgovora.

Hvala unaprijed!

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija