Jump to content

Kazneno djelo?


Ivana SB

Preporučene objave

Bivsi suprug darovao je nekretninu majci, za cijelo, iako imam pravomocnu presudu da sam jednim dijelom vlasnik..

Podigli smo tuzbu za ponistenje darovnog ugovora u tom dijelu, koji pripada meni..Parnica je trajala preko dvije godine..opcinski sud sam dobila, kao i zupanijski..bila sam brza, i odma se uknjizila..par dana poslije mog prijedloga, nasla se jos jedna aktivna plomba, isto prijedlog za uknjizenje..

taj prijedlog je odbijen, jer se bivsi suprug pokusao uknjiziti kao vlasnik za cijelo, temeljem darovnog ugovora, u kojem njegova majka ovaj puta njemu daruje nekretninu, koju je on njoj darovao, da bi meni onemogucio uknjizbu..prijedlog je odbijen, jer se pokusao uknjiziti za cijelu nekretninu, kako bi prekinuo ovrhu zbog predaje suposjeda, koju sam pokrenila protiv njegove majke..

da bi to sve bilo interesantnije, darovni ugovor kojim njegova majka njemu daruje, ili bolje receno VRACA darovano je napravljen isto prije dvije godine..sta znaci, da parnica kojom smo trazili ponistenje darovnog ugovor, nije ni bila potrebna jer je u njihovoj ladici vec lezao novi darovni ugovor..znaci dvije godine parnica, troskovi odvjetnika, putovanja, troskove presude ( znaci sudski troskovi koje naravno nisam dobila placeno od protustranke ) vrijeme sutkinje i suda, sve bespotrebno..

Da li to njihovo ponasanje ( namjerna zabluda i mene i sutkinje, kako opcinskog, tako i zupanijskog suda ) mogu prijaviti kao kazneno dijelo? 

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi moglo biti kazneno djelo povrede tuđih prava iz čl. 241. KZ/11, koje čini onaj tko s ciljem da osujeti ostvarenje prava na stvari, sakrije, uništi ili oduzme svoju stvar. Međutim, ovdje pokušaj ne bi bio kažnjiv, jer se ne može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža, a zakon nije izričito predvidio kažnjavanje za pokušaj. No nema zapreke da podnesete kaznenu prijavu, pa možda državni odvjetnik nađe da je podneseno neko drugo kazneno djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Kazneno djelo?
  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija