Jump to content

Očinstvo


Jnts88

Preporučene objave

Rođena sam u braku koji je završio par godina nakon mog rođenja i u nekom periodu do šeste godine mlog života suprug majke traži i dobija odricanje od očinstva (njegovo ime više nije na rodnom listu) ali ime istog gospodina piše u kompjuteru kad tražim domovnicu i njegovo prezime sam nosila do udaje. I dan danas kad na HZZO-u dobijem papire odjava-prijava, navedeno je njegovo ime. Po kojem zakonu sam nosila to prezime i tko je propustio obaviti posao kad još iskače njegovo ime na nekim dokumentima i jeli to ikako rješivo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost ama baš ništa, samo se ime ne pojavljuje u Rodnom listu, kako nisam uspjela dobiti nikakve informacije kako je točno došlo do tog odricanja, a s druge strane se njegovo ime pojavljuje kao što rekoh kad trebam domovnicu ili papire HZZO (jeli to možda slijedom toga što su u vrijeme mog rođenja bili u braku?) Zbunjuje me što dotični gospodin nije osporavao da ja nosim prezime (ne znam po kojoj osnovi, jeli i dalje na osnovu toga što sam rođena u braku)...koja bi ustanova bila nadležna za takve podatke, vezano za odricanje i slično?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morao je postojati sudski postupak, a pokrenut tužbom radi osporavanja očinstva. Jeste li u mogućnosti otići na nadležni Općinski sud i po svojim osobni podacima tražiti na uvid spis koji je vođen radi osporavanja očinstva. Imate pravo na ovo, a negdje u arhivi suda bi trebala biti pohranjena barem presuda, a onda iz njenog sadržaja sa potpunim informacijama možete vidjeti kojim smjerom dalje rješavati potrebnu dokumentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija