Jump to content

Zdr.pregled i sl.


MirkoP

Preporučene objave

Imam situaciju na poslu.

Bio sam na redovnom pregledu kod medicine rada u ožujku, sve je bilo besprijekorno, no doktor m.r. me poslao kod psihijatra i još sam mu trebao poslati neku medicinsku dokumentaciju u vezi jedne operacije. U studenom upozorenje od poslodavca da obavim zdr.pregled. Odn. pretpostavljam da m.r. nije izdala mišljenje jer nije dostavljena tražena dokumentacija.
Poslao sam traženu dokumentaciju na m.r., međutim me sad firma opet šalje na zdr.pregled, bez objašnjenja da li je ponovljeni ili iz kojeg razloga itd. Ima li zakonske osnove za to, tj. za "šetanje" na zdr.pregled ponovo, bez objašnjenja. 

Može li medicina rada pisati sumnje i po kojoj osnovi o evt.psihičkoj nestabilnosti (pretpostavljam po navodima poslodavca), slati kod psihijatra i sl. ako obavljeni testovi i nalazi od psihijatra ne pokazuju išta od toga ? Čudno mi je i inzistiranje na psihijatru, a ne evt. psihologu prije.
Što je još gore sam vlasnik, dr. medicine rada je rekao da je sve  u redu ali da pošto sam inteligerntan to mogu zaobići i predlagao mi još da mu dostavim drugu medicinsku dokumentaciju iz koje će on nešto "iskombinirati" (u moju korist, pretpostavljam ?!). Pričao je nešto o tome da mogu dobiti otkaz, iako ne vidim ništa što bi me moglo kompromitirati i čime bih zaslužio otkaz, nego mogu samo pretpostavljati unedogled što mi poslodavac "kuha". 

Pošto nisam znao što me čeka, odgađao sam slanje dokumentacije na m.r. Kad sam dobio opomenu, poslao sam dokumentaciju. Sad ne znam što me čeka.
Ima li poslodavac prava za ponovno slanje i na kraju krajeva za slanje od strane m.r. k psihijatru i sl. (gluposti) i kako liječnički pregled može iskoristiti protiv radnika ?

Radi se o uredskom poslu, dakle nikakvi posebni uvjeti rada.
 

 

uređeno: od MirkoP
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, sumnja je dovoljna, jer kako bi poslodavac dokazao da je radnik bolestan? (doduše, ovakve situacije se često događaju kod radnika koji su alkoholičari, pa indicije postoje, ili ako radnik izazove nesreću na radu, ili ako dolazi u sukobe s drugima, pa poslodavac ima indicije da radnik ima nekih psihičkih problema itd.) Zdravstveni pregled upravo tomu i služi, da se ono što poslodavac sumnja, zaista i dokaže (ili opovrgne).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, MirkoP je napisao:

Ne bi li indikacije trebale biti dokazive? Dakle postojanje nekakvog zapisa, svjedoka i sl.. U suprotnom bi se to moglo zlorabiti.

Sumnje poslodavca dokazuje stručnjak tj. liječnik, a sve upravo s ciljem da poslodavac ne može zloupotrijebiti svoje ovlasti, odnosno da konačnu odluku donosi struka, a ne poslodavac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija