Jump to content

Unajmljivanje poslovnog prostora


Fiuman88

Preporučene objave

Postovani, 

U procesu sam dogovaranja unajmljivanja jednog poslovnog prostora u kojemu bih zapoceo posao. Podignuo bih kredit, dao bih otkaz u firmi u kojoj radim i pokrenuo vlastiti obrt.

Moje pitanje je sljedece

Najmodavac poslovnog prostora mi tvrdi da mi treba suduznik za najam prostora jer ja nemam nikakvih primanja nakon sto dam otkaz i prije nego zapocnem sa radom i zaradjivanjem novaca i da bi se on tu osigurao sa suduznikom u slucaju da ne mogu placati najam.

Zatim mi govori da mu njegova odvjetnica govori da to tako ne moze ,nego da moja nevjencana supruga, koja je zaposlena,uzme u najam na svoje ime i onda da ona meni nekim pismenim putem dozvoli da besplatno obavljam posao u tom prostoru.

Molim za pomoc oko ovog pitanja jer mi je cudno da mo je potrebna druga osoba da bih mogao unajmiti prostor. Zar nije da ako ne mogu placati da me najmodavac jednostavno blokira i svaki mjesec prima odredjeni dio sredstava sa mojeg racuna kada imam pritok novaca.

I jos jedno pitanje je:

Za kaparu me trazi 2000eura. I ugovornu obvezu placanja njama 15 mjeseci a u protivnom gubim polog. U slucaju da ne mogu placati najam da li gubim 'samo' tih 2000 ili se moze prisilno naplatiti za razliku do tih 15 mjeseci?

Hvala 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito se boji da nećete redovno podmirivati svoje obveze, a da se on neće imati od kuda prisilnim putem namiriti. Ne može Vas prisiliti da imate sudužnika, ali ni ne mora s Vama sklopiti ugovor o najmu. Možda bi bilo najjednostavnije da na strani najmoprimca budete oboje tj. Vi i nevjenčana supruga. Vezano za gubitak pologa u slučaj nepravovremenog podmirenja obveze, to ovisi kako regulirate to pitanje u ugovoru o najmu, pa ako Vam nije jasno, tražite da se u ugovoru to detaljno obrazloži, tako da u slučaju potrebe ne trebate tumačiti već da sve bude jasno iz samog ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija