Jump to content

član uprave umirovljenik


Marina19

Preporučene objave

Poštovani,

 

treba li član uprave umirovljenik plačati retroaktivno doprinose od 1.1.2014. kada je stupio na snagu čl.12 u kojem se navodi plačanje doprinosa po osnovi člana uprave ako nisu osigurani po drugoj osnovi ili ako drugim propisom nije drugačije propisano. Prije stupanja na snagu navedenog propisa umirovljenik je bio primatelj njemačke mirovine,a odjavljen sa HZMo u Hrvatskoj gdje je kratko radio i nije primao hrvatsku mirovinu. Društvo nije radilo u navedenom razdoblju što je vidljivo iz Prijava poreznoj upravi i Izjava o neaktivnosti drušva .

Može li se primjeniti slijedeći članak:Sukladno Članku 233 Pravilnika o doprinosima ( NN 2/2009 ) isplatitelj primitka od kojeg se utvrđuje drugi dohodak i to umirovljeniku i bez obzira na vrstu isporuke ,sukladno članku 209. stavak 1 točka 15.Zakona o doprinosima izuzima taj primitak od obveze plaćanja doprinosa, bez obzira na osnovu isplate odnosno potraživanja  i iznos primitka. Navedeni članak 233 briše se tek na temelju Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o doprinosima NN 128/2017 od 21.12.2017.

 

Molimo hitno pomoć ,savjet po navedenom pitanju kako osporiti navedeni retroaktivi zahtjev. Radi se o velikom iznosu ,a bez prethodne obavjesti i/ili upozorenja za eventualnu obavezu.

 

Unaprije hvala, Marina

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija