Jump to content

Pomoć


Broj13

Preporučene objave

Prije par dana sam išla zamjeniti par dječjih stvari koje sam kupila na poklon i kad sam shvatila da nemam račun(zamjenila sam stare vrecice)krenula sam odmah doma.Medutim zaštitar me pratio do auta i na parkingu me pretresao,nije naravno našao ništa osim tih stvari i onda me napao da sam ih ukrala(jer nemam račun) i da imaju moju sliku da sam krala već prije u drugom dućanu i da imam magnet.Narsvno sam se izgubila od soka i ljuta sam bila,počela se s njim raspravljati(još sam ljuta) da bi on na to bio jako grub i fizički čak i pozvao onda policiju jer se nisam htjela vratiti s njim unutra jer nisam ništa ukrala.Nakon dolaska policije,koja mi je pretražila cijeli auto i mene i torbe nisu našli ništa,niti robu niti nikakav magnet,otišli smo u dućan i nakon pregleda nadzornih kamera kad nisu našli ništa su mi rekli da moram platiti(ponovno) tu robicu cca.500kn je koštalo sto sam i platila i da sad idem,a da će vidjet šta s tim sto su me slikali prije i pokazali mi sliku.Znaci na slici se vidi kako izlazim iz dućana i ništa ne nosim osim osobne torbe i ja zaista u životu nisam ukrala ništa,ali ti zaštitari  me terete i sumnjiče bez mog znanja uopće čak već par mjeseci(slika je skinuta negdje na ljeto sa nadzorne kamere). Policija je bila uzela samo osobnu i gledali kamere,i vratili mi i rekli da platim pa ako nađem drugi račun da cemi ovi tu vratiti novce i da kao će vidjeti sto sa “ovim od prije” tj.sa tom spornom slikom.Ne trebam ni spomenuti da imam lagani slom živaca i nesanicu već par dana.Sto se može dogoditi uopće nakon svega?Jer meni je ovo tako nepravedno i neugodno da ludujem i doslovno sam bolesna i u strahu a ni kriva ni dužna,jer kako mogu i dokazati da nisam ukrala ako nisam imala račun ili ta slika od ljeta,gdje izlazim iz trgovine a nisam ništa kupila,niti vidljivo ista iznosim sa sobom..molim vas za savjet kako dokazati svoju nedužnost.

uređeno: od Broj13
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ovaj recentan događaj, neće se ništa desiti obzirom na vrijednost robe, kao i činjenicu da ste je (dvaput) platila. Nema smisla ići u kazneni postupak kojeg bi morala pokrenuti dotična trgovina. Pronađite račun za ovu robu koju ste došla zamijeniti i tražite povrat.

Glede ovog ranijeg incidenta, osim ako se na snimci ne vidi da ste ukrala robu (i koju), kako će vam dokazati djelo ako vas nisu zaustavili? Dakle, tu se više radi o nekim psihološkim igricama i s time se ne treba zamarati.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li robu platili karticom? Ukoliko jeste, izvucite izvadak po racunu iz banke i tu ce po ukupnom iznosu i lokaciji POS uredjaja biti jednako lako dokazati. Uz to se mozete prigovorom obratiti na upravu te trgovine jer ako ste robu kupili unatrag mjesec dana, snimke su jos pohranjene na njihovom snimacu, a vi bar okvirno znate datum kada ste robu kupili i kada ste htjeli raditi zamjenu iste.

Poslikajte bar kodove sa robe i oni kroz kasu mogu naci da li je ta roba otkucana na blagajni pod jednim racunom (izuzev datuma kada ste robu platili ponovno). Ovo sve pod uvjetom da ne pronadjete raniji racun i ukoliko ste prvi put platili gotovinom (u blagajni ostaje zabiljezeno koji artikli su u pitanju i nacin placanja, a mala je vjerojatnoca da je netko kupio iste artikle).

Kranite prvo od rekonstrukcije prve kupovine, pa da vidite cime realno raspolazete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pronašla račun niti ne želim se vise vraćati uopće u taj dućan!!!Prezivjet ću bez tih 500kn..A sto sa tim sto su mi bili uzeli osobnu? Da li su me negdje zapisali? Ne bih željela neugodnosti npr. svaki put kad ne zaustavi prometna policija da me gledaju sa epitetom lopova?! Nisam dobila nikakav zapisnik na uvid niti sam ista potpisala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastitari a posebno policija imaju ovlasti da vas legitimiraju. To ostaje u internim evidencijama ukoliko bi bili ponovno "uhvaceni u kradji" da znaju da ste recidivista i da znaju kako dalje postupati. Nece se nista od toga naci u podacima koji su prometnoj policiji dostupni.

S druge strane i kada idete raditi zamjenu robe, uvijek se prvo javite zastitaru, a potom blagajnici sa svojom zamolbom. Preveliki su gubici trgovinama kada se zbroje sva otudjenja, tako da i oni nekada nemaju razumijevanja, a zastitari cesto pogresno procjenjuju pod pritiskom poslovodje trgovine i svog sefa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija