Jump to content

Podjela bračne stečevine


butterfly 1

Preporučene objave

butterfly 1

Dobar dan,poštovanje 

SRETNA NOVA GODINA 

Nakon dužeg vremena evo se javljam sa još uvijek ne riješenim problemom koji je već poznat 

Naime sudski postupak oko podjele imovine još uvijek traje iako je prvostepenim postupkom a kasnije i županijski sud potvrdio presudu sa kojom nisam zadovoljan u potpunosti ali nadajući se bržem rješenju pristao sam. Ustanovljeno je da je zajednička imovina kredit koji sam podigao zbog isplate kupovine stana (15000€)znači 7500 €svaka strana...kredit je ugovoren na trajanje 15 godina. Zajednički smo plaćali 7 godina a nadalje isključivo ja. Smatram da stvarna imovina bivše supruge nije 7500 € nego samo onaj dio koji je zajedno otplaćivan...zanima me da li ispravno razmišljam. Bivša supruga i sin i dalje žive u istom stanu bez ikakvih plaćanja režija i stanovanja. Neprestano psihičko izazivanje pokušao sam u nekoliko navrata potražiti pomoć od policije ali bez uspjeha...čak i fizičko nasrtanje sina ostalo je bez reakcije...

Zanima me što se može očekivati obzirom da je sada podnijela zahtjev za reviziju postupka jer kao da sud nije dobro presudio i da ona ima pravo na pola stana. 

Da ponovim još jednom...stan je plaćen 85000 €...moja mama je meni darovala 70000€...15000€ sam podigao kredit...zajedno smo plaćali 7 godina...

Molim vas za savjet što da radim jer sam na rubu 

Unaprijed hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovih 70.000,00 EUR koji Vam je darovala mama, i za koji ste kupili stan, je Vaša vlastita imovina, a stan potječe iz te imovine pa je i sam u tom dijelu Vaša vlastita imovina. 15.000,00 EUR iz dobivenog kredita, jest bračna stečevina, supruzi pripada polovica tog iznosa, odnosno vrijednost stana koja je kupljena polovicom tog iznosa, dakle, 8% vrijednosti stana, i u tom omjeru se može upisati u zemljišne knjige, po mom mišljenju. Zauzvrat, Vi od nje možete tražiti da sudjeluje u polovici svake rate kredita koju ste sami otplatili nakon prestanka bračne zajednice, jer je to zajednički dug prema banci. Po mom mišljenju, idealno rješenje bi bilo da cijeli stan pripadne Vama tako da ne morate ići u tužbu radi povrata rata kredita. A supruga i sin da počnu plaćati najamninu i režije ako će nastaviti živjeti u stanu, ili da se isele.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija